Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mogherini: O Rusie destabilizată nu este în interesul UE

Federica-Mogherini

Uniunea Europeana nu are nevoie de o Rusie 'izolata, fragila si destabilizata', a apreciat luni sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, sustinând totodata ideea de a se continua colaborarea cu Moscova, care a dat 'rezultate inimaginabile', transmite agentia EFE.

'O Rusie izolata, fragila si destabilizata nu este în interesul nostru. Interesele noastre converg sub multe aspecte. În unele ocazii recente, cooperarea între Europa, Rusia si alti actori internationali a dat rezultate care înainte erau inimaginabile', a sustinut Federica Mogherini la Roma, în timpul ceremoniei la care a primit premiul Ispi 2014, acordat personalitatilor care au contribuit la consolidarea imaginii Italiei în lume.

Ea a mentionat în continuare ca Rusia s-a straduit de-a lungul anilor sa coopereze acolo unde, la sfârsitul Razboiului Rece, 'a existat competitie si confruntare', dând exemplul acordului preliminar în dosarul nuclear iranian sau neutralizarea arsenalului chimic al Siriei.

În discursul intitulat 'Provocarile de la marginea Europei. Cum sa impulsionam politica externa si de securitate comuna?', Mogherini s-a referit si alte fenomene, cum ar fi imigratia si ascensiunea gruparii jihadiste Statul Islamic.

În opinia ei, actiunea militara împotriva jihadistilor este 'necesara, dar nu si suficienta', aceasta grupare putând fi învinsa numai daca vor fi avute în vedere 'cauzele profunde ce au provocat aparitia ei' si daca Irakul va deveni 'o tara solida si democratica', iar Siria 'va porni în sfârsit pe drumul tranzitiei politice si reconcilierii'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.