Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran: Liviu Dragnea îl va păcăli pe Victor Ponta și Guvernul va pica

moise guran

Moise Guran vine cu o ipoteză interesantă în lupta pentru putere din PSD și în jocul strategic ce se anunță. După ce Robert Negoiță și-a anunțat participarea și retragerea din cursa pentru șefia partidului, Guran spune că primarul Sectorului 3 a fost doar un ”iepure fals” al lui Victor Ponta pentru Liviu Dragnea.

Citește și: Laura Codruța Kovesi anunță vremuri tulburi pentru Victor Ponta: I se pregătește alt dosar

Conform lui Guran, strategia a fost de fapt o negociere pentru moțiunea de cenzură de la mijlocul săptămânii viitoare. O moțiune ce-i poate fi fatală premierului. ”Noaptea cuțitelor lungi din PSD abia acum a început.”, anunță Moise Guran.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, vestea anului pentru Victor Ponta: DNA nu mai poate face ASTA

”Și atunci de ce s-a retras Negoiță, o să întrebați, așa, ca Păcală, făcându-se de râs? Probabil pentru că însuși Ponta a făcut presiuni asupra lui, nu numai Dragnea. Bănuiala mea este că Ponta l-a folosit pe Negoiță ca pe un iepure pentru a-și crea o modalitate de negociere cu Dragnea. Ce anume? Posibil votul PSD la moțiunea de săptămâna viitoare. Nu bag mâna în foc că asta e miza, dar sunt sigur că retragerea lui Negoiță s-a negociat între Ponta și Dragnea și nu prea văd care ar fi putut fi alta.

Citește și: Mulți o vor președintele țării, iar Laura Codruța Kovesi face anunțul așteptat: O să spun public

Acum, dacă eu îl cunosc bine pe Dragnea, cred că îl va păcăli totuși pe Ponta, iar guvernul acestuia va pica. Poate nu la moțiune, dar cândva după aceea.

La fel ca Adrian Năstase, Liviu Dragnea este el însuși pe margine, simte pericolele și le elimină ferm, fără scrupule. Sigur, e posibil să fi vrut să pedepsească gestul lui Negoiță nu pentru că simțea neapărat un pericol ci doar pentru a-i întoarce în nas obrăznicia și pentru a-și satisface propria vanitate. Deși calculat, Dragnea este un tip vanitos. Și răzbunător. Ponta însă și-a jucat ultima carte. Să vedem cât de bine. Amânată după prezidențialele de anul trecut, noaptea cuțitelor lungi din PSD abia acum a început.”, scrie Guran pe biziday.ro

Citește și: Mesajul Laurei Codruța Kovesi pentru Liviu Dragnea: Rămâne ca instanța să decidă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.