Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran: Urmează încă două episoade din războiul Băsescu-servicii

moise

Jurnalistul Moise Guran realizează o analiză a dezvăluirilor despre sejurul Elenei Udrea la Paris alături de şefa DIICOT. Acesta oferă o perspectivă inedită asupra episodului, pe care îl consideră semnificativ nu atât pentru publicul larg, cât pentru anumite persoane implicate într-un război.

Potrivit lui Moise Guran, imaginile arată doar nişte "fufe la cumpărături", iar impactul asupra acestora este redus, devreme ce nu afectează şansele (şi aşa minime) ale Elenei Udrea şi nici nu reprezintă o faptă ilegală din partea şefei DIICOT.

Astfel, adevărata semnificaţie a dezvăluirilor despre Elena Udrea şi ceea ce ar putea urma reprezintă subiectul unui scenariu prezentat de Moise Guran pe biziday.ro.

"Aceste poze nu ne spun ceea ce nu ştim. Dar ele pot spune cuiva care ştie ceva (cum ar fi Traian Băsescu), că şi noi ceilalţi am putea afla ceea ce nu ştim şi ceea ce nu este în aceste poze. Singurele efecte posibile ale acestor poze pot fi acelea fie de teaser, fie de şantaj.

Ne lasă boi, exact la fel cum ne-a lăsat şi devoalarea ca agent a lui Turcescu.

Şi totuşi, prin analogie, efectul poate fi important.

La emisiunea cu Rareş Bogdan din 13 octombrie, cea în care Traian Băsescu a declarat că Ponta este acoperitul SIE, preşedintele recunoaşte la un moment dat (TC 1h min. 56) că declaraţia lui Turcescu l-a obligat (oare de ce?) să amâne dezvăluirile legate de Victor Ponta.

Deci oricine a pus la cale povestea cu Turcescu (forţarea ieşirii penibile a acestuia din scenă) a afectat, inexplicabil, planul lui Băsescu legat de devoalarea lui Ponta.

La această oră ştim că Traian Băsescu şi-a rezervat o intervenţie publică vineri 31 octombrie la ora 21. Dacă nu cumva publicarea pozelor cu doamna Udrea în care nu vedem nimic, l-or obliga să amâne ce o fi planificat să mai dezvăluie, în vinerea de dinaintea alegerilor.

Deci da, clar, meciul este între servicii şi Băsescu. Ăsta cu Udrea a fost episodul patru. Primul a fost ameninţarea lui Băsescu că va devoala un acoperit, episodul doi a fost glonţul Turcescu tras pe lângă urechea lui Băsescu pentru a-l opri cu dezvăluirea lui Ponta, episodul trei a fost cel al devoalării agentului Ponta. Cu puţin noroc mai urmează episoadele cinci şi şase, toate difuzate în acest weekend.

Cred că Băsescu nu se va opri (deşi era foarte nervos la B1, unde a transmis de fapt un mesaj către Ambasada Franţei pentru a mişca unele mecanisme diplomatice pe care nu le mai controlează). Băsescu este un pokerist. Băsescu plăteşte cu sec întotdeauna, indiferent că îl sacrifică pe Turcescu sau pe altcineva. Dacă are mâna mai proastă decât adversarul răstoarnă masa, căci Băsescu nu respectă regulile.

Abia în episodul cinci o să înţelegem ceea ce n-am văzut în pozele de azi", scrie Moise Guran, pe biziday.ro.

Felul în care a fost făcut filajul denotă implicarea unor profesionişti, mai susţine Moise Guran. În plus, Elena Udrea declara joi că a fost fotografiată în locuinţa sa, la miezul nopţii, ceea ce înseamnă că pozele i-au fost trimise şi s-ar putea chiar să fie şantajată. Aceste aspecte denotă, în viziunea jurnalistului, indicii că vor urma şi alte dezvăluiri.

Mai multe detalii pe biziday.ro!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.