Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova ar putea boicota reuniunea Adunării Parlamentare a CSI

guvernul filip moldova

Republica Moldova intenţionează să boicoteze reuniunea Adunării Parlamentare a Comunităţii Statelor Independente (CSI) care va avea loc la Sankt Petersburg în perioada 26-28 martie. Surse parlamentare ale Deschide.md informează ca motivul ar fi legat de lipsa unor acţiuni concrete privind soluţionarea problemelor semnalate în nota de protest transmisa de autorităţile din Republica Moldova celor ruse.

Preşedintele parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a refuzat să ofere detalii în legătură cu acest subiect, dar a confirmat că se examinează posibilitatea unei astfel de decizii şi că aceasta ar putea fi luată în zilele următoare. 'Nu vă pot spune prea multe şi (nu pot) comenta mult acest subiect. Într-adevăr, în perioada 26-28 martie va avea loc Adunarea Parlamentară a CSI. O delegaţie a Republicii Moldova era preconizată, însă acum se examinează posibilitatea neparticipării, în condiţiile lipsei unei reacţii (la nota de protest) şi a informaţiilor pe care le deţinem în legătură cu riscurile de călătorie (în Federaţia Rusă). Decizia va fi luată în zilele următoare', a declarat Candu pentru Deschide.md, conform Agerpres.

Întrebat dacă decizia finală va fi discutată cu partenerii occidentali, Candu a răspuns că decizia ţine doar de autorităţile Republicii Moldova. Preşedintele parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip au transmis săptămâna trecută, prin ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, o notă către conducerea politică a Federaţiei Ruse, prin care sunt semnalate o serie de abuzuri comise împotriva oficialilor din parlament, guvern, serviciile speciale şi partidele coaliţiei de guvernare din Republica Moldova. În notă este descris modul în care oficialii moldoveni sunt opriţi abuziv la intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse, interogaţi, percheziţionaţi, trataţi în mod umilitor de către reprezentanţi ai serviciilor speciale ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.