Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova se mobilizează pentru Unire! Mare Adunare Naţională MÂINE la Chişinău!

content-image

După marea victorie de duminica trecută a forţelor pro-româneşti şi pro-europene la alegerile din Chişinău, mâine în Moldova va avea loc un alt mare eveniment. Blocul Unităţii Naţionale, platforma unionistă creată la 16 mai prin votul a 25 de mii de moldoveni adunaţi în Piaţa Adunării Naţionale din Chişinău convoacă mâine cel mai important eveniment din cei 24 de ani de istorie a Republicii Moldova! Marea Adunare Naţională din 5 iulie le va urma pe cele trei care au avut loc acum 24 de ani, în urma cărora Moldova s-a rupt de URSS. Evenimentul va avea loc mâine, la ora 14:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău şi va însemna exprimarea voinţei poporului Moldovei pentru Unire cu România!

La Marea Adunare Naţională vor participa delegaţi din toate regiunile, atât români din Republica Moldova, cât şi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Mai multe entităţi ale societăţii civile din Chişinău şi diaspora şi-au declarat sprijinul pentru Marea Adunare Naţională, printre care Mişcarea de Eliberare Naţională, care a luptat pentru independenţa Republicii Moldova de URSS. Astfel, numărul moldovenilor care sunt aşteptaţi mâine în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău este foarte mare şi urmează să depăşească şi recordul stabilit la mitingul unionist din 16 mai.

Direct din Piaţa Marii Adunări Naţionale moldovenii vor porni într-un marş spre Prut, numit Marşul lui Ştefan cel Mare, care va semnifica voinţa moldovenilor de a se uni cu România. Participanţii la marş vor merge pe jos spre Prut, unde vor ajunge la 11 iulie şi unde va fi organizat Podul de Flori, după care vor trece Prutul şi vor merge la Iaşi.

Astfel, pe exemplul poporului german, care a reuşit să-şi facă auzită vocea şi să-şi impună dorinţa istorică firească pentru reunire, şi poporul Republicii Moldova vrea să se facă auzit, atât de guvernanţii de la Chişinău, cât şi de Bucureşti şi celelalte capitale europene şi mondiale, astfel încât nimeni şi nimic să nu poată sta în calea iminentei dreptăţi istorice!

Doamne Ajută, Moldova! Doamne Ajută, România!

content-image

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.