Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldovenii fac front comun împotriva lui Băsescu: 'Mai bine să se ocupe de România'

Liderul Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, afirmă că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, nu are nevoie de cetăţenia moldovenească şi că ar face bine să se ocupe de problemele din România, "să facă legi ca ţara să se dezvolte, să fie mai atractivă pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru a face unirea", informează miercuri Deschide.md, potrivit agerpres.

Războiul dintre Dodon şi Băsescu duce la demisii. Ce decizie extrema a luat liderul de la Chişinău

În cadrul emisiunii "Punctul pe azi' de la TVR Moldova, liderul liberalilor din Republica Moldova a declarat că Băsescu nu ar fi trebuit sa primească cetăţenia moldovenească, întrucât Moldova este doar o parte a României şi el nu ar avea nevoie de cetăţenia Republicii Moldova.

"I-am spus asta încă de când eram preşedinte interimar. (...) Pentru ce (îi trebuie) lui cetăţenia Republicii Moldova? I-am spus de mai demult că nu are nevoie de cetăţenie. Sunt nişte cerinţe, dacă acestea nu corespund, legea-i lege', a declarat Mihai Ghimpu.

Referitor la posibilitatea ca Traian Băsescu sa-ţi creeze un partid la Chişinău, preşedintele PL a declarat că "ar fi bine ca el să se ocupe acolo de România, sa facă legi, ca ţara sa se dezvolte, sa fie mai atractivă pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru a face unirea". "Nu poate fi deputat şi la Chişinău, şi la Bucureşti', a subliniat Ghimpu.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat săptămâna trecuta un decret prin care i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu.

Fostul presedinte român a reacţionat spunând ca decizia lui Igor Dodon este una politica şi a precizat ca urmează să se consulte cu avocaţii săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.