Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment decisiv în dosarul Gala Bute. + Un nou dosar care dă fiori fostului PDL

gala bute

Dosarul Gala Bute ajunge în curând în momentul de cotitură: trimiterea în judecată. Ancheta s-a finalizat după trei ani de investigaţii, patru ani de când a apărut primul articol despre neregulile afacerii, în Gazeta Sporturilor. În câteva zile, dosarul este trimis la instanţă, susţin surse juridice.

Udrea va fi acuzată în cinci capete: trei fapte de luare de mită, abuz în serviciu și încercarea de a deconta fonduri europene cu documente false. Alături de ea vor fi trimişi în judecată înalți funcționari din MDRT și din administrația locală, oameni de afaceri și prieteni ai fostului ministru.

Trimiterea în judecată va însemna însă şi un anunţ oficial care va va fiori reci liderilor fostului PDL. Sursele Gazetei Sporturilor, citate de tolo.ro, susțin că "spălarea de bani, pentru care procurorii au început cercetarea recent, va fi disjunsă într-un nou dosar pentru că DNA are indicii noi despre finanțarea PD-L din bani proveniți din corupție și vrea să identifice participanții".

Potrivit surse citate, procurorii anticorupție au audiat deja zeci de oameni care figurează că au donat bani la partid la alegerile din 2012. Unii dintre ei au recunoscut că nu au fost banii lor, ci doar li s-a indicat de către terțe persoane să se ducă la sediul PD-L și să-i depună în contabilitate. Bazîndu-se pe mărturii din interior, procurorii au început să reconstituie o amplă rețea din care fac parte oameni de afaceri care luau banii de la stat, figuri din publicitate și oameni politici care coordonau fluxul sumelor în interesul PD-L.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.