Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment important pentru Simona Halep

simona halep

Simona Halep se află într-o companie selectă, pe lista nominalizatelor la titlul de jucătoare a anului 2016 în circuitul WTA.

Vezi şi: INTERVIU - Victor Ponta, atacuri dure la Kovesi: Joacă 100% politic!/ VIDEO

Vezi și : Gafă INCREDIBILĂ a lui Klaus Iohannis

Vezi și: Atac furibund al lui Traian Băsescu în miez de noapte: 'Nu vă e ruşine?'

Vezi și: INTERVIU- Dragnea le răspunde analiștilor: O mare greșeală! Trebuie să scoatem asta de URGENȚĂ

Românca de 25 de ani se luptă pentru această distincţie cu liderul mondial Angelique Kerber, Serena Williams, Garbine Muguruza şi Karolina Pliskova. Halep este singura dintre ele fără o finală de Grand Slam în acest an, informează Digisport.

Ocupanta locului 4 WTA este însă una din cele doar patru jucătoare care au reuşit să câştige trei titluri la simplu în 2016. Simona s-a impus la Madrid, Bucureşti şi Montreal şi nu a pierdut nicio finală disputată în actualul sezon.

Rezultatele înregistrate de-a lungul ultimului an i-au permis româncei să se califice pentru a treia oară la rând la Turneul Campionalor, la care a jucat finala în 2014.

Câştigătoare a două turnee de Grand Slam în 2016, Australian Open şi US Open, şi finalistă la Wimbledon şi Jocurile Olimpice, Kerber pare să fie principala favorită la titlul de jucătoare a anului. Sportiva germană de 28 de ani ar putea pune capăt hegemoniei Serenei Williams, care a primit acest titlu în precedentele patru ediţii.

Americanca a devenit campioană la Wimbledon în 2016, egalând-o astfel pe Steffi Graf la numărul de titluri de Grand Slam, 22, şi a fost finalistă la Australian Open şi Roland Garros. La Paris, Williams a pierdut în faţa ibericei Garbine Muguruza, care a devenit cea mai tânără câştigătoare la un turneu major de la Victoria Azarenka în 2012.

În fine, Karolina Pliskova a impresionat la US Open, unde le-a eliminat pe surorile Williams şi a ajuns în ultimul act, pierdut însă în faţa lui Kerber. Cehoaica s-a calificat în premieră la Turneul Campioanelor.

Fanii pot vota jucătoarea anului pe site-ul WTA până pe 16 octombrie, câştigătoarea urmând a fi anunţată pe 21 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.