Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment simbolic pentru Iohannis în secuime: A primit cadou steagul secuiesc. Președintele a răspuns cu tricolorul românesc

presidency.ro
klaus iohannis tricolor

Președintele Klaus Iohannis a avut parte de un moment inedit la Miercurea Ciuc. Președintele a primit de la primarul din Sfântu Gheorghe steagul Ținutului Secuiesc inscripționat cu data în care a fost ales președinte și procentul obținut în secuime. La rândul său, Iohannis a ținut să le ofere maghiarilor ”tricolorul nostru, al tuturor” și le-a reproșat faptul că au folosit la această întâlnire ”dintr-o eroare” steagul Ungariei.

Klaus Iohannis bate cu pumnul în masă în secuime: NU autonomie pe criterii etnice/VIDEO

Oficialii din Harghita și Covasna i-au cântat imnul secuiesc lui Klaus Iohannis, la Miercurea Ciuc/VIDEO

”Este potrivit si ma bucur ca ati aplaudat. Daca este sa avem parteneriat strategic, eu va las cadou tricolorul nostru, al tuturor. Ati mentionat parteneriatul strategic dintre noi. Ca să nu greșim pe undeva cu steagurile. Dintr-o oarecare eroare, ati folosit steagul maghiar. Si cu Ungaria avem un parteneriat strategic, dar nu implica chestii etnice.

Cred că e important să vă spun că aceste probleme pe care mi le-ați prezentat nu sunt noi, nici pentru mine. În afară de faptul că am venit aici în calitate de președinte al României, mi-am permis și în calitate de persoană privată să mă interesez ce ne mișcă aivi în Transilvania.

Nu există cetățean român, etnic maghiar, german, care să nu fie interesat de soarta lor de zi cu zi, de sistemul medical, de drumuri, de viața economică. De aceea, nu întâmplător, am renunțat în discursul meu la apelul la istorie și am preferat să mă axez pe problemele la zi”, a spus Klaus Iohannis, la Miercurea Ciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.