Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momentul crucial: Când se dă verdictul CNATDCU pe teza de doctorat a șefei DNA

kovesi

Tezele de doctorat suspecte de plagiat trebuie verificate cu celeritate, indiferent de numele implicate, pentru a nu afecta reputația autorilor pe termen lung. Este principiul enunțat de președintele Iohannis în urmă cu o lună, în contextul discuțiilor despre presupusul plagiat al șefei DNA. Sugestiile șefului statului par să fi fost luate în serios, iar un verdict final din partea Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) urmează fie dat în plină campanie electorală.

După numeroase acuzații lansate în spațiul public, o sesizare  în cazul tezei de doctorat a Laurei  Codruța Kovesi, depusă la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, a fost admisă și trimisă la Ministerul Educației pe 13 octombrie. La scurt timp, președintele CNATDCU, Viorel Barbu, a demisionat din funcție invocând o lege abia adoptată, prin care se reducea drastic rolul instituției în verificarea tezelor de doctorat. Legea a fost declarată săptămâna trecută neconstituțională.

Vezi și: INTERVIU VIDEO - Theodor Paleologu, ultimul aristocrat din politică: 'Politica de partid tâmpește'

Atribuțiile de președinte au fost preluate interimar de profesorul Marius Andruh, vicepreședinte CNATDCU. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, activitatea CNATDCU nu a fost afectată de demisia lui Barbu, dovadă fiind chiar faptul că a fost numită deja o comisie de experți care trebuie să verifice teza.

„Sesizarea a intrat în lucrul CNATDCU. Consiliul General al CNATDCU a desemnat comisia de analiză a sesizării. În paralel, Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara face propria analiză. Lucrurile merg în continuare așa cum era și firesc să se întâmple, pe pașii pe care îi prevede regulamentul”, a declarat Mirabela Amarandei pentru stiripesurse.ro.

Comisia de experți are termen 30 de zile pentru a înainta un raport pe analiza lucrării de doctorat a șefei DNA. Verdictul Comisiei de experți urmează să fie validat sau anulat de Consiliul General al CNATDCU, pe finalul lunii noiembrie, cu doar două săptămâni înainte de alegeri. Componența Comisie de experți nu este publică. „Acele persoane trebuie ferite de orice tip de presiune”. mai precizează purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Vezi și: SURSE - Strategia internă a PNL: cum se joacă Planul Cioloș

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.