Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monede dacice și un detector de metale, ridicate în urma perchezițiilor din Hunedoara

politicscan.ro
monede cube analiza

Patru dinari imperiali, patru monede dacice şi un detector de metale neînregistrat au fost ridicate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române, în urma percheziţiilor efectuate miercuri la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de braconaj arheologic în Munţii Orăştiei, a informat joi IGPR. 

Faţă de cinci persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Poliţiei Române.

LUARE de OSTATICI într-o bancă din Germania. Situaţia este în desfăşurare - FOTO


"Monedele identificate au o valoare patrimonială deosebită, fiind bunuri culturale naţionale istorice, fapt confirmat de Muzeul Naţional de Istorie. În cauză au fost puse în executare 15 mandate de aducere, iar în urma administrării probatoriului, faţă de 5 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar", se precizează în comunicatul IGPR. 

Un număr de 11 percheziţii s-au desfăşurat, miercuri, la domiciliile unor persoane bănuite de braconaj arheologic în zona sitului Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, precum şi la sediile unor societăţi comerciale deţinute de către suspecţi. 

În cauză este implicat şi un agent de poliţie care ar fi sprijinit persoanele suspecte în desfăşurarea activităţii ilicite, arată IGPR. 

Potrivit poliţiştilor, din probatoriul administrat până în prezent au rezultat indicii că, în perioada 2013-2015, mai multe persoane din judeţul Hunedoara ar fi desfăşurat activităţi de braconaj arheologic în zona cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei. 

Cei în cauză nu ar fi respectat legislaţia în domeniu în sensul că ar fi utilizat detectoare de metale în zonele cu patrimoniu arheologic, fără o autorizare prealabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.