Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Iacob Ridzi e aproape să scape de PUȘCĂRIE: A cerut ELIBERAREA, după ce a executat peste jumătate din pedeapsă

monica iacob ridzi

Condamnată la închisoare pentru infracţiuni de abuz în serviciu, Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a cerut eliberarea condiţionată, după aproape trei ani petrecuți în spatele gratiilor.

Judecătoria Gherla va decide soarta Monicăi Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Citește și: Ministrul Turismului dă detalii despre moartea patronului Omnia Turism: Datorii de ZECI DE MILIOANE

Soţia primarului Petroşaniului, aflată în detenţie la Penitenciarul Gherla, a depus o cerere de eliberare condiţionată, care va fi judecată în 27 octombrie.

În februarie 2015, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul "2 Mai”, în care a fost judecată pentru fapte de abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi participaţie improprie de acces fără drept la un sistem informatic. Alături de Ridzi, în acelaşi dosar, au fost judecate şi condamnate alte 11 persoane, foşti angajaţi ai ministerului Tineretului şi Sportului, administratori de firme, colaboratori.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, în vremea în care era ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului, să atribuie ilegal unor firme private mai multe contracte de prestări servicii având acest obiect. De asemenea, procurorii au acuzat-o pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, pe 13 iulie 2009, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, pentru a împiedica aflarea adevărului. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro) în dosar, anunță Adevărul.

Citește și: Dan Voiculescu anunță APOCALIPSA pentru Laura Codruța Kovesi: 'Totul se apropie de sfârşit. Nu va rămâne nici Kovesi în picioare' / VIDEO

Monica Iacob Ridzi, fost deputat din Valea Jiului şi fost ministru al Tineretului şi Sportului, se află în închisoare din luna februarie a anului 2015, iar între timp a solicitat de mai multe ori graţierea sau întreruperea executării pedepsei, din motive de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.