Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Iacob Ridzi e TERMINATĂ: Ce au decis judecătorii

monica iacob ridzi

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi a primit o nouă lovitură. Judecătorii i-au spus "nu" unei noi cereri. După un an şi trei luni petrecute în penitenciar, fostul ministru Monica Iacob-Ridzi a cerut schimbarea regimului de detenţie. Aceasta îşi execută cei cinci ani de închisoare în regim semideschis şi a cerut recent schimbarea regimului în unul deschis. Solicitarea nu i-a fost aprobată nici de judecătorul delegat cu supravegherea deţinuţilor, fiindu-i respinsă şi contestaţia împotriva hotărârii acestuia în 16 mai de către Judecătoria Gherla.

Citeşte şi: Cel mai celebru senator al României își începe cariera în televiziune: Pe ce post se duce

Argumentele fostului ministru prin care a vrut să obţină mai multă libertate de mişcare nu au convins magistraţii, deşi arătau că a avut un comportament impecabil pe perioada detenţiei. Pe lângă motivele de ordin personal şi familial, Ridzi a invocat motive legale, atunci când a contestat hotărârea judecătorului delegat cu supravegherea deţinuţilor, dar fără nici un succes. „(…)Persoana în cauză a invocat în susţinerea contestaţiei şi motive legale, (…) faptul că infracţiunea pentru care este condamnată nu este o infracţiune dintre cele săvârşite cu violenţă, sus-numita aflându-se la prima confruntare cu legea penală şi sistemul penitenciar, până în acest moment neavând nici o antecedenţă penală şi neprezentând un grad de risc. S-a invocat totodată buna conduită a contestatoarei pe perioada executării pedepsei, învederându-se numărul recompenselor primite, participarea activă la acţiunile educative din cadrul Penitenciarului Gherla, programele finalizate şi creditele acumulate până în prezent şi precizarea faptului că nu a fost niciodată sancţionată disciplinar”, se arată în răspunsul Judecătoriei Gherla, conform mesagerulhunedorean.

Citeşte şi: Elena Udrea, datoare vândută la ANAF: Ce întrebare de baraj are pentru DNA

Potrivit inspectorului de penitenciare Florin Berar, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, deţinuţii care beneficiază de un regim deschis de detenţie pot merge la un program de muncă de opt ore, fără a fi însoţiţi de un agent de pază, au dreptul la mai multe vizite şi mai multă libertate de mişcare în penitenciar. Doar că de un astfel de regim pot beneficia deţinuţii care au fost condamnaţi sau mai au de executat din pedeapsa primită un an de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.