Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu AEP și e bună de plată

decizie justitie

Europarlamentarul Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și are de plătit o sumă record, ca urmare a hotărârii Tribunalului București pronunțată în ședință publică în data de 30 iunie 2016.

Citește și: SURSE - Dragnea către liderii PSD: ne jucăm LIBERTATEA la alegerile parlamentare

Instanța a respins apelului Monicăi Macovei și l-a admis în schimb pe cel al AEP, consecința acestei decizii fiind acela că europarlamentarul are de plătit peste 125.000 de lei, reprezentând sume confiscare și amendă, ca urmare a neregulilor înregistrate în privința fondurilor destinate campaniei electorale în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din 2014.

____

Solutia pe scurt:

Respinge apelul formulat de petenta Macovei Monica-Luisa ca nefondat. Admite apelul formulat de intimata Autoritatea Electorală Permanentă. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petenta Macovei Monica-Luisa cu privire la fapta reţinută la punctul 4 din procesul verbal de constatare a contravenţiilor seria A nr. 0001017/03.02.2015 şi Decizia de sancţionare a contravenţiilor nr. 3/12.02.2015. Menţine Hotărârea nr. 2/12.02.2015 cu privire la punctul 4 din aceasta. Menţine în rest sentinţa apelată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.

____

Europarlamentarul Monica Macovei anunţa în octombrie 2015 că a câştigat pe fond procesul cu AEP, instituţie care în anul 2014 i-a confiscat 291.415 lei din donaţiile primite în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, întrucât suma a fost transferată prin sistemul electronic PayPal, neacceptat în legislaţia românească. 

"Campania mea electorală pentru prezidenţiale a adus o noutate pe scena politică în ceea ce priveşte finanţarea: am avut donaţii foarte mici, de 50 - 100 de lei, de la mulţi oameni, cetăţeni români. Instanţa de judecată a decis acum că AEP a greşit atunci când nu a ţinut seama de procedura sistemului PayPal, prin care s-au făcut donaţii mici, confiscând sumele care au fost primite legal şi transparent. Instanţa a anulat sancţiunea AEP", afirma Monica Macovei, la momentul respectiv. 

Soluţia la care făcea referire Monica Macovei a fost admisă în parte la data de 2 octombrie de către Judecătoria sectorului 2, însă putea fi atacată cu apel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.