Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei, cu jalba în proţap la Klaus Iohannis

macovei_lansare

Europarlamentarul Monica Macovei i-a trimis miercuri, 26 noiembrie, o scrisoare președintelui ales Klaus Iohannis, cu rugămintea să solicite Parlamentului adoptarea, până la sfârșitul lunii decembrie 2014, a proiectului de lege privind liberalizarea vieții politice, care permite înființarea partidelor politice cu minimum 3 membri.

Monica Macovei i-a transmis și proiectul de lege. (Vezi AICI proiectul!)

Europarlamentarul Monica Macovei solicită, de asemenea, adoptarea, până la sfârșitul lui februarie 2015, a unei legi care să permită “votul la distanță” - electronic și prin corespondență - pentru toți românii din țară și străinătate.

Scrisoarea expediată de Monica Macovei:

"Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Ați declarat că ați auzit vocea străzii. Și eu am auzit-o la București, Cluj, Timișoara, Sibiu, Constanța etc. și de la românii din Paris, Londra, Viena, Munchen, Torino, New York și multe alte orașe ale lumii. Am stat pe 16 noiembrie 8 ore în stradă, la coadă la vot, alături de românii din Londra. Toți mi-au spus de nemulțumirea lor privind cartelizarea vieții politice românești și de faptul că este încă posibil în România anului 2014 ca prin pârghii guvernamentale să blochezi votul românilor.

Vă propun să lucrăm împreună pentru ca aceste lucruri să devină istorie, tot așa cum, ascultând vocea poporului, ați cerut și obținut respingerea legii amnistiei și grațierii și ridicarea imunității unor parlamentari suspectați de fapte de corupție. Vă felicit pentru atitudine și rezultatul obținut.

Astăzi, vă rog să solicitați Parlamentului adoptarea, până la sfârșitul lunii decembrie 2014, a proiectului de lege privind liberalizarea vieții politice, pe care vi-l trimit atașat și care va permite înființarea partidelor politice cu minim 3 membri, așa cum este în majoritatea țărilor europene.

De asemenea, vă rog să solicitați Parlamentului adoptarea, până la sfârșitul lui februarie 2015, a unei legi care să permită “votul la distanță” - electronic și prin corespondență - pentru toți românii din țară și străinătate.

Aceste puncte au făcut obiectul “Acordului pentru salvarea statului de drept și a democrației în România” acceptat public și semnat de dumneavoastră înainte de turul 2 al scrutinului privind alegerea Președintelui României."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.