Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei: 'Extinderea MCV și la alte state membre ar fi benefică'

monica macovei m10 agerpres

1.Raportul întocmit la inițiativa europarlamentarei ALDE din Olanda Sofia in’t Veld cere Comisiei Europene să propună un Pact pentru Democrație, Stat de drept și Drepturile Fundamentale, până în septembrie 2017, pe baza articolului 7 din Tratatul UE. Raportul cere ca în document să se încorporeze, alinieze și suplimenteze mecanismele existente la nivelul Uniunii.

2. Este nevoie de monitorizarea drepturilor omului în statele membre și de sancțiuni, atunci când acestea sunt încălcate. Potrivit articolelor 7 și 2 din Tratatul UE, Consiliul poate să suspende anumite drepturi ale unui stat membru, atunci când constată existenţa unor încălcări grave şi persistente ale demnităţii umane, libertăţii, democraţiei, egalităţii, statului de drept și drepturilor omului.

3. Din păcate, articolul 5 din anexa acestui Raport, propune ca Mecanismul de Cooperare și Verificare pentru Bulgaria și România să fie înlocuit cu Pactul, la fel și Mecanismul de raportare anti-corupție instituit de Comisie pentru toate statele membre.

MCV a avut și are beneficii uriașe pentru bunul mers al societății romanești și al instituțiilor anti-corupție și judiciare din România și trebuie menținut până la îndeplinirea tuturor condițiilor prevăzute în MCV. Extinderea MCV și la alte state membre ar fi benefică, pentru că în multe alte state există „corupție fără corupți.”

Voi solicita în scris Comisiei și Consiliului să nu elimine MCV-ul pentru România și Bulgaria, ci, dimpotrivă, să îl extindă și la alte state membre și să mențină Mecanismul de raportare anti-corupție, adoptat în 2012 de Comisie, se anunţă într-un comunicat de presă al europarlamentarului Monica Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.