Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei: La fel ca Syriza în Grecia, PNL și PSD promit bunăstare pe banii altora

Monica Macovei

Monica Macovei critică și puterea și opoziția din România. Ajunsă europarlamentar pe listele PDL, Macovei acuză că PNL și PSD sunt un fel de partide extremiste ale țării, făcând o alăturare cu formațiunea care a câștigat puterea în Grecia.

”Partidul de extremă stângă Syriza a câștigat alegerile în Grecia cu promisiunea de a pune capăt politicilor de corecție a dezechilibrelor bugetare generate în anii anteriori de populism, corupție politică și evaziune fiscală.

Syriza a vândut o iluzie care poate împinge din nou Grecia în pragul falimentului, amenințând stabilitatea financiară a întregii Europe.

La București, lucrurile nu stau diferit. Scena politică este dominată de PSD și PNL, care și-au demonstrat populismul și iresponsabilitatea în legătură cu criza creditelor în franci elvețieni.

Discursul adoptat de aceste partide în cazul crizei creditelor în franci elvețieni nu este departe de discursul de extremă stângă al Syriza: stabilirea unui curs fix pentru francul elvețian, derogarea de la plata creditelor în franci sau minciuna că o lege a falimentului personal, de altfel necesară, ar scăpa oamenii de plata creditelor în cauză.

PNL și PSD promit bunăstare pe banii altora. Adică, sub acoperirea solidarității, să organizeze sisteme piramidale gen Caritas în care sunt subtilizați banii tuturor pentru a acoperi pentru moment pierderile cauzate politici și decizii financiare greșite.

Ca și Syriza în Grecia, PSD și PNL speculează greutățile financiare prin care trec oamenii, promițându-le măsuri care se vor întoarce tot împotriva oamenilor.”, zice Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.