Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei, reacție după declarațiile ministrului Justiției: Cine vă obligă? Condamnatul Dragnea

macovei2

Fost ministrul al Justiției, Monica Macovei, a reacționat dur după ce Florin Iordache a spus că va avea astăzi o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu cu privire la legea amnistiei şi graţierii. Florin Iordache a adăugat că, din punctul său de vedere, amnistia nu ar trebui luată în considerare, iar grațierea să se realizeze cu eliminarea faptelor de corupție.

„Îl întreb pe ministrul Iordache: de ce atâta grabă pentru legea grațierii? De ce trebuie discutată astăzi? Cine vă obligă? Șeful PSD, condamnatul Dragnea, care este anchetat într-un alt dosar și, dacă va fi din nou condamnat, va face închisoare și pentru prima condamnare dacă nu se grațiază pedepsele?

Percheziții de AMPLOARE în București și cinci județe din țară

Pe cine vrea să protejeze ministrul corupților? Fugarul Ghiță este inculpat și anchetat în câteva dosare penale, Tăriceanu este anchetat penal. Ponta este anchetat penal, oligarhul Voiculescu este în închisoare și face orice ca să iasă de acolo. Lista este mare, cât să umple o închisoare. Inclusiv în Guvern sunt miniștri anchetați penal.

Greii din fotbal și judecătoarea Terceanu, în fața judecătorilor: Cer pedepse mai mici

Nicio clipă condamnatul Dragnea și nici ceilalți nu au spus în campania electorală că vor să-i scoată pe politicienii condamnați din închisori și să scoată pedepse din Codul penal pentru ca alți politicieni să nu mai fie trimiși la închisoare.

Grațierea și amnistia colective cresc criminalitatea: furturi, tâlhării, chiar și omoruri. Nu pui în pericol comunități întregi doar pentru că vrei tu, Guvern controlat de un codamnat penal, să îi scoți din închisoare pe politicieni.

Grațieri individuale se pot face și acum, ar putea ministrul Iordache să facă mai multe propuneri în acest sens, nu să dea o lege a grațierii colective.

Avem un întreg sistem mafiot la vârful politicii, care se crede și se vrea stăpân peste țară, instituții și oameni. Trebuie să apărăm instituțiile și oamenii care au performat împotriva sistemului politic mafiot care conduce acum România. Cu corupție și fără justiție, nimic nu funcționează”, este reacția Monicăi Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.