Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monologul lui Trump în faţa Congresului SUA. De câte ori şi-a rostit propriul nume liderul american

În discursul rostit marţi seara în faţa Congresului, preşedintele american Donald Trump a făcut de 54 de ori referire la propria persoană, indică agenţia germană DPA, care a realizat o prezentare a cifrelor şi a numerelor cel mai frecvent utilizate de liderul SUA în faţa membrilor Legislativului american.

Trump a făcut o referire la deja celebrul zid pe care l-a promis în campanie. Marţi seara, a spus o singură dată că "în curând vom construi un zid minunat, minunat" la graniţa cu Mexicul, transmite agerpres.

VIDEO Donald Trump, anunțuri CAPITALE în Congresul SUA: STOP Obamacare și reformă fiscală totală

Mass-media au avut parte de o menţiune, când preşedintele a spus că victimele infracţiunilor comise de imigranţi au fost "ignorate de media şi reduse la tăcere pentru a deservi interese speciale".

Trump a trimis două mesaje despre discurs, înainte de a vorbi în faţa Congresului, folosind contul său preferat - cel personal, @realDonaldTrump.

Trei au fost referirile la Islam sau la musulmani, în timp ce comerţul a avut parte de cinci menţiuni, în cadrul cărora preşedintele a invocat susţinerea pentru o politică protecţionistă" instituită contra importurilor de fostul preşedinte american Abraham Lincoln.

Temele legate de migraţie au apărut de 11 ori în discurs, inclusiv când Trump a făcut referire la înfiinţarea în cadrul departamentului pentru Securitate Internă a unui birou de monitorizare a crimelor comise de imigranţi (Victims of Immigration Crime Engagement - VOICE).

Declaraţiile politice îi afectează afacerile. Dechiderea unui hotel Trump, întâmpinată cu ostilitate

Cuvântul "mare", inclusiv cu sensul "minunat", a fost folosit de 23 de ori. Trump s-a referit, printre altele, la "minunaţii noştri mineri", "minunatul nostru program de infrastructură" şi la sloganul său din campanie, "Să redăm măreţia Americii".

Cele mai multe referiri din discursul lui Trump au fost cele la propria persoană, despre care a pomenit de 54 de ori, în variantele "eu", "al meu", "pentru mine" sau "cu mine".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.