Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mormântul lui Iisus Hristos a fost REDESCHIS - FOTO/VIDEO

Structura din marmură, care se ridică deasupra locului în care a fost îngropat potrivit credinţei creştine trupul lui Iisus Hristos şi care a fost renovată timp de nouă luni, a fost redeschisă publicului miercuri prin oficierea unei slujbe la Biserica Sfântului Mormânt din Vechiul Oraş al Ierusalimului, relatează AFP, conform agerpres.

Demnitari religioşi de diferite culte creştine au participat la slujba oficiată la această structură care se ridică deasupra locului de îngropăciune, cunoscută drept edicul. Structura din marmură galbenă şi-a recăpătat culoarea galben ocru originală, potrivit jurnaliştilor AFP prezenţi la faţa locului.

Administraţia Trump găzduieşte prima reuniune a coaliţiei împotriva Statului Islamic

O echipă de oameni de ştiinţă şi restauratori a participat la lucrările de consolidare la mormântul lui Iisus. Lucrările au început anul trecut, după ce Biserica a fost declarată nesigură de autorităţile israeliene care controlează Ierusalimul de Est.

Confesiunile creştine greco-ortodoxă, armeană şi romano-catolică împart custodia Bisericii. Disputele între acestea au amânat restaurarea zonei timp de peste 200 de ani. Fiecare confesiune a contribuit cu 3,3 milioane de dolari la acest proiect, iar Regele Abdullah al Iordaniei a făcut o donaţie în nume personal.

În cadrul proiectului de restaurare au fost efectuate lucrări de amploare la zidăria mormântului unde au fost introduse bolţuri din titan între dalele de piatră, inclusiv în cea care acoperă mormântul lui Iisus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.