Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mortalitatea provocată de cancer a scăzut cu 25% în ultimii 25 de ani, în SUA

cancer

Mortalitatea din cauza cancerului a scăzut cu 25% în Statele Unite după vârful din 1991. Această scădere s-a tradus prin 2,1 milioane mai puţine decese în toată această perioadă de 25 de ani, arată raportul anual al Societăţii americane pentru cancer (ACS) făcut public joi, transmite AFP. Explicaţia pentru acest recul semnificativ al deceselor provocate de cancer constă în primul rând într-o restrângere constantă a obiceiului de a fuma, căreia i s-au adăugat progresele obţinute de medicină în detectarea precoce a tumorilor şi tratarea lor.

Raportul relevă o scădere foarte puternică a mortalităţii legate de patru tipuri de cancer. Astfel, rata deceselor legate de cancerul pulmonar a scăzut cu 43% între 1990 şi 2014 în rândul bărbaţilor şi cu 17% între 2002 şi 2014 în rândul femeilor. Tot în ce priveşte femeile, mortalitatea cauzată de cancerul de sân s-a diminuat cu 38% între 1989 şi 2014. Şi mai spectaculoasă a fost scăderea mortalităţii din cauza cancerului de prostată în rândul bărbaţilor, care a fost de 51% între 1993 şi 2014, ca şi cea din cauza cancerului colorectal, care a fost tot de 51%, între 1976 şi 2014, în rândul ambelor sexe, conform Agerpres.

Totuşi, indică raportul ACS, în 2017 în SUA se vor înregistra 1,68 milioane de noi cazuri de cancer şi peste 600.000 de decese provocate de această maladie. Frecvenţa cancerului a rămas stabilă în ultimii 10 ani în rândul femeilor şi a scăzut cu aproape 2% în rândul bărbaţilor, iar rata mortalităţii cauzate de această boală s-a diminuat cu circa 1.5% pe an la ambele sexe, mai constată raportul publicat în Jurnalul pentru Clinicieni editat de ACS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.