Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova condiţionează redresarea relaţiilor cu SUA.'Trump trebuie să ţină cont de interesele Rusiei'

lavrov

Redresarea relaţiilor dintre Rusia şi SUA este posibilă doar dacă Washingtonul va vedea în Moscova un partener egal şi dacă va ţine cont de interesele sale naţionale, a declarat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, informează marţi RIA Novosti, conform agerpres.

'Suntem deschişi cooperării cu Administraţia preşedintelui Donald Trump în vederea redresării situaţiei din relaţii (ruso-americane). Însă acest lucru va putea fi obţinut doar dacă Washingtonul va ţine cont în practică de interesele noastre naţionale, va vedea în Rusia un partener egal', a spus Lavrov în săptămânalul rus Argumentî i Faktî.

ALERTĂ - Mai mulţi turişti români sunt BLOCAŢI în Mexic de mai bine de 24 de ore

Şeful diplomaţiei ruse a amintit că Trump a mers în alegeri sub lozinca '"Make America Great Again"'. 'Noi nu avem şi nu putem avea nimic împotriva acestui lucru, cu condiţia ca realizarea acestui obiectiv să nu presupună prejudicierea altor ţări', a subliniat Serghei Lavrov.

'Sunt convins că între SUA şi Rusia este posibil un dialog constructiv asupra oricăror probleme bilaterale şi internaţionale, dacă acesta va fi construit pe baze egalitare, ale avantajului reciproc, respectului reciproc real şi dacă se va ţine cont de interesele fiecăruia, fără încercări de şantaj şi încercări de a impune cuiva propria voinţă.(...) Acest lucru este greu de obţinut, însă, după cum a spus şi Vladimir Putin, noi suntem gata să parcurgem partea noastră din drum', a mai spus ministrul de externe al Federaţiei Ruse.

Paris. Un protest împotriva brutalităţii poliţiei s-a transformat în confruntări violente - VIDEO

Chestiunea referitoare la cât de mare a fost legătura dintre campania lui Donald Trump şi Rusia înainte de alegerea lui Trump în funcţia de preşedinte a dominat primele zile ale mandatului preşedinţiei americane. La aceasta s-au adăugat afirmaţiile unor oficiali ai intelligence-ului american potrivit cărora Moscova a dus o campanie în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA.

Rusia a dezminţit categoric amestecul său şi oficiali ruşi au afirmat că această chestiune este folosită în mod deliberat de către oponenţii lui Trump pentru a deturna şansele privind o ameliorare rapidă a relaţiilor dintre Washington şi Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.