Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova anunţă când încep discuţiile de pace din Siria

Negocierile pentru reglementarea conflictului din Siria, mediate de Rusia, Iran şi Turcia, vor avea loc în 23 ianuarie la Astana, capitala Kazahstanului, a anunţat miercuri pentru AFP o sursă diplomatică rusă, conform agerpres.

"Deocamdată, nu există nicio informaţie privind anularea acestei întrevederi. La ora actuală, data de 23 ianuarie rămâne în vigoare", a declarat această sursă, în condiţiile în care Turcia a avertizat recent că încălcările repetate ale armistiţiului instaurat în Siria la sfârşitul lui decembrie 2016 ar putea ameninţa aceste negocieri între regimul sirian şi insurgenţi.

Rusia sparge balonul de săpun al americanilor: 'Nu avem informaţii compromiţătoare'

Lista participanţilor la negocieri este în curs de elaborare, a adăugat această sursă de informaţie.

Negocierile de la Astana, mediate de Moscova şi Teheran şi susţinute de Damasc, dar şi de Ankara, care sprijină grupările insurgenţilor, ar trebui să preceadă convorbirile din 8 februarie de la Geneva, sub egida ONU.

Şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu, a declarat anterior că negocierile de pace ar putea avea loc la Astana în 23 ianuarie, în cazul în care armistiţiul în vigoare în Siria începând cu 30 decembrie 2016 va fi respectat. Totodată, el a avertizat săptămâna trecută că "încălcările crescânde ale armistiţiului" ar putea ameninţa aceste negocieri.

Niciuna dintre precedentele convorbiri intersiriene nu a permis începerea unei reglementări a conflictului, soldat cu peste 310.000 de morţi şi milioane de refugiaţi din 2011 până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.