Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova consideră ''inadmisibile'' atacurile întreprinse de artileria turcă peste graniţă în Siria

artilerie

Moscova şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu atacurile întreprinse de artileria turcă peste graniţă în Siria, apreciind drept ''inadmisibile'' astfel de acţiuni, ce agravează şi mai mult tensiunile dintre cele două ţări, relatează Reuters şi AFP. 

''Kremlinul este îngrijorat în legătură cu tensiunile crescânde de la graniţa turco-siriană'', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, într-o teleconferinţă cu jurnaliştii. 

''În general, Rusia crede că astfel de acţiuni de bombardare peste graniţă a teritoriul sirian de către artileria turcă sunt inadmisibile'', a mai spus Peskov. 

Totodată, Rusia şi-a exprimat regretul în ce priveşte respingerea de către Consiliul de Securitate al ONU a proiectului său de rezoluţie ce viza încetarea operaţiunilor militare ale Turciei în Siria. 

''Nu putem decât să ne exprimăm regretele că acest proiect de rezoluţie a fost respins'', a declarat Peskov, subliniind că Rusia îşi continuă politica ce vizează ''asigurarea stabilităţii şi a integrităţii teritoriale'' a Siriei. 

Peskov a precizat că Moscova va continua să ajute Damascul să lupte împotriva ''teroriştilor'' în Siria, în timp ce occidentalii şi Ankara acuză Moscova că vizează opoziţia siriană moderată şi fac apel la încetarea acestor atacuri. 

''Rusia îşi continuă linia de politică consecventă ce vizează acordarea de asistenţă şi ajutor forţelor armate siriene în ofensiva lor împotriva teroriştilor'', a afirmat Peskov.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.