Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova: Militarii ruşi din Transnistria 'garantează' stabilitatea în R. Moldova pe ansamblu

Contingentul de trupe ruse asigură de 24 de ani stabilitatea atât în Transnistria, cât şi în Republica Moldova pe ansamblu, a declarat joi într-un interviu acordat semioficiosului Izvestia ministrul adjunct de externe ale Rusiei, Grigori Karasin, arătându-se surprins de nemulţumirea unor politicieni de la Chişinău faţă de prezenţa militarilor ruşi în stânga Nistrului, potrivit portalului Deschide.md.

Un avion NEIDENTIFICAT s-a prăbuşit în mare

În pofida intereselor politice ale Chişinăului şi a luptei interne acute, Federaţia Rusă menţine cursul constant spre îmbunătăţirea relaţiilor cu Republica Moldova, a afirmat Karasin. "În anul 2016 au avut loc întâlniri ale conducerii de vârf a Federaţiei Ruse cu premierul Republicii Moldova, iar ministrul moldovean de externe a avut o vizită la Moscova, pentru sfârşitul lunii noiembrie fiind preconizată o reuniune a comisiei interguvernamentale Rusia- Republica Moldova", a indicat diplomatul rus, reiterând că Moscova are o abordare echilibrată şi responsabilă în relaţiile cu Chişinăul.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

Solicitat să comenteze declaraţiile critice ale unor politicieni din Republica Moldova faţă de Rusia şi militarii ruşi din Transnistria, Karasin şi-a exprimat nedumerirea, insistând că trupele ruse din stânga Nistrului garantează stabilitatea în republică.

Vladimir Putin, avertisment pentru SUA: 'Nu ne provocați să ne protejăm, hai, să ne înțelegem'

Contingentul rus are o dublă sarcină - asigurarea protecţiei depozitelor de muniţii de la Colbasna şi participarea la misiuni comune de menţinere a păcii. "Mandatul operaţiunii de menţinere a păcii şi durata staţionării contingentului rus în regiune sunt foarte clar legate de identificarea unor soluţii politice privind rezolvarea conflictului transnistrean", a declarat ministrul adjunct de externe rus, adăugând că acest lucru este deocamdată imposibil din cauza "abordării neconstructive a Chişinăului', relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.