Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova nu cedează Siria. 'Operaţiunea aeriană va continua'

Rusia îşi va continua campania de bombardamente aeriene pentru susţinerea forţelor lui Bashar al-Assad în Siria, în pofida apelurilor repetate ale Washingtonului de a pune capăt 'potopului de foc' abătut asupra oraşului Alep, a anunţat joi Kremlinul, informează AFP, potrivit agerpres.

Vezi și: SURSE: Blaga joacă la rupere. Omul impus în conducerea PNL

'Moscova îşi va continua operaţiunea aeriană pentru susţinerea luptei antiteroriste a forţelor armate siriene', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

'Luăm notă cu regret de caracterul neconstructiv al retoricii Washingtonului din ultimele zile', a adăugat el.

Vezi și: Cioloș anunță că vrea PNL: Îmi doresc ca un guvern liberal să continue ce am început

Aceste declaraţii intervin în condiţiile în care secretarul de stat al SUA, John Kerry, a atenţionat Moscova că ar putea înceta orice cooperare asupra Siriei dacă nu vor înceta bombardamentele asupra Alep, oraş-cheie din conflict, supus unor intense lovituri ale aviaţiei ruse şi siriene, după eşuarea unui armistiţiu negociat de ruşi şi americani.

Băsescu o vede pe Kovesi în cătuşe: 'Dragi propagandiști ai anilor 50...'

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a calificat, la rândul său, drept 'crime de război' bombardamentele asupra celor două spitale principale din partea rebelă a oraşului Alep, în timp ce ministrul de externe al Franţei, Jean-Marc Ayrault, a anunţat că ţara sa a propus la ONU o rezoluţie pentru un armistiţiu.

'Moscova îşi menţine interesul pentru cooperarea cu Washingtonul, atât pentru punerea în aplicare a acordurilor care figurează în documente, cât şi pentru creşterea eficienţei în lupta împotriva terorismului în Siria', a continuat Peskov, joi.

Citește și: Știai asta? 21 de curiozități despre ce ne înconjoară

'Însă Moscova speră şi că obligaţiile pe care Washingtonul a acceptat să şi le asume vor fi respectate. Până în prezent ele nu au fost respectate', a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Citește și: Donald Trump a comis-o din nou: A numit-o Miss Piggy pe o fostă Miss Universe / VIDEO

Rusia cere ca SUA să facă presiune asupra rebelilor sirieni, pentru ca aceştia să se delimiteze de grupările jihadiste, cum sunt Frontul Fateh al-Sham (fostul Front al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.