Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova reacţionează după ce SUA au votat noi sancţiuni împotriva Rusiei

rosbalt.ru
 Serghei Riabkov

Noile sancţiuni împotriva Rusiei, adoptate marţi de Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA, ameninţă să "distrugă perspectivele de normalizare" a relaţiilor cu Moscova, a avertizat miercuri un înalt diplomat rus, citat de AFP, potrivit agerpres.

"Ceea ce se petrece nu se înscrie în cadrul bunului simţ. Autorii şi susţinătorii acestui proiect de lege fac un pas foarte serios în direcţia unei distrugeri a perspectivelor de normalizare a relaţiilor cu Rusia", a declarat ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov, citat de agenţia de presă TASS.

Citeşte şi: O echipă de geologi a fost răpită în Nigeria

"Noi nu vom ceda emoţiei", a adăugat el. "Noi vom lucra pentru căutarea unor modalităţi de a merge înainte şi de a căuta mijloace de a găsi compromisuri asupra problemelor care sunt importante pentru Rusia, ca şi - cred eu - pentru SUA: lupta împotriva terorismului, proliferarea armelor de distrugere în masă".

Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a adoptat cu cvasiunanimitate noi sancţiuni împotriva Rusiei, un proiect care provoacă indignarea Moscovei, dar şi a Europei, căci el ar permite să fie sancţionate întreprinderi europene.

Proiectul de lege, care mai trebuie adoptat de Senat, urmăreşte să impună represalii Rusiei după o presupusă campanie de dezinformare şi de piratare atribuită Moscovei în timpul alegerilor prezidenţiale americane din anul trecut. Alte motive pentru impunerea de sancţiuni sunt anexarea peninsulei ucrainene Crimeea şi amestecul în conflictul din Ucraina.

Grevă GENERALĂ de 48 de ore în Venezuela. Opoziţia lansează un ultimatum împotriva preşedintelui Maduro

Textul prevede şi un mecanism inedit care nu este pe placul Casei Albe: preşedintele american Donald Trump are nevoie de acceptul parlamentarilor dacă va dori vreodată să decidă suspendarea sancţiunilor existente împotriva Rusiei.

Dacă textul trece de Senat, Donald Trump va putea face uz de dreptul său de veto. Dar este suficient ca textul să fie votat din nou în Congres cu majoritate de două treimi pentru ca veto-ul preşedintelui american să fie anulat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.