Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motiv HALUCINANT pentru care s-a respins o plângere penală împotriva lui Kovesi

laura codruta kovesi

O plângere penală împotriva procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost respinsă pentru un motiv halucinant. Plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în atenția procurorului general, Augustin Lazăr.

Florina Maior, soţia revoluţionarului Dorin Lazăr Maior, a trimis prin poştă o plângere penală împotriva Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, însă a avut surpriza să primească scrisoarea înapoi.

Parchetul invocă nerespectarea legii în formularea plângerii, lipsind anumite „elemente”: codul numeric al denunţătorului, descrierea faptei şi indicarea mijloacelor de probă. E drept, în articolul de lege invocat de Parchet există această formulare. Dar cu o completare esențială: ”dacă sunt cunoscute”.

Plângerea formulată era una pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”, au depus un denunţ penal la DNA împotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu și fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache în care îi acuză de favorizarea făptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Nici în această plângere penală nu erau trecute CNP-urile miniștrilor care erau reclamați la DNA.

Acest dosar deschis de şefa DNA Laura Codruţa Kovesi se bazează pe o plângere depusă de Mihai Poliţeanu în 24 ianuarie 2017, iar Ordonanţa 13 a fost emisă în 31 ianuarie 2017, fiind publicată în MO în 1 februarie 2017.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.