Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul incredibil din spatele crizei de la Ryanair: Ce drepturi au cei cărora li s-au anulat zborurile

Ryanair

S-a aflat motivul pentru care Ryanair, cel mai mare low-cost din Europa, a decis anularea a 50 de zboruri pe zi. Operatorul norvegian Norwegian Air Shuttle a recrutat mai mult de 140 de piloți de la compania irlandeză , în 2017. Norwegian Air Shuttle nu a confirmat oficial cifra, anunță Stirileprotv.ro.

Ryanair, cel mai mare operator aerian din Europa, după numărul de pasageri transportați, a anunțat, în urmă cu câteva zile, că va anula între 40 și 50 de zboruri zilnic, în următoarele 6 săptămâni, pentru a limita întârzierile. Potrivit unui comunicat al companiei, scopul anulărilor este de a "îmbunătăți punctualitatea, care a scăzut sub nivelul de 80% în primele două săptămâni din luna septembrie", ceea ce “este inacceptabil" pentru clienți.

Citește și: Ungaria vrea să-i dea MAREA lovitură lui Soros: Ce eveniment de amploare pregătește Budapesta împotriva controversatului miliardar

Decizia celebrei companii va afecta între 300.000 și 400.000 de mii de pasageri, între care și clienți din România.

Tot pentru a evita întârzierile, Ryanair a anunțat și o nouă politică în ceea ce privește bagajele, care va intra în vigoare de la 1 noiembrie. Astfel, călătorii vor putea transporta în cabina avionului doar un bagaj de mână, față de două, în prezent.

Informația potrivit căreia Norwegian Air Shuttle a recrutat cei 140 de piloți de la Ryanair, lăsând-o fără personalul de zbor necesar este cu atât mai credibilă cu cât publicația Irish Independent scrie, marți, că oficiali ai operatorului irlandez au mers în Brazilia pentru a recruta mai mulți piloți.

Drepturile pasagerilor zborurilor anulate sunt prevăzute de Regulamentul UE 261/2004 și acestea nu pot fi încălcate.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați: Ce lovitură de proporții li se pregătește

Potrivit legislației europene, pasagerii Ryanair ale căror zboruri au fost anulate, au dreptul în primul rând la rambursarea, în termen de şapte zile, a întregului cost al biletului sau la redirecționare.

În plus, în funcție de momentul în care ai fost anunțat de anulare, pot solicita companiei aeriene și compensațiile stabilite de Regulamentul UE 261/2004. Acestea sunt calculate având în vedere distanța zborului anulat, pornesc de la 250 euro și pot ajunge la maximum 600 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.