Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul pentru care DNA a 'scotocit' la Universitatea din Oradea: Ce spun profesorii

evz.ro
dna

Cercetarea 'in rem' declanşată miercuri dimineaţă de DNA la Universitatea Oradea este legată de organizarea concursului pentru ocuparea postului de profesor în cadrul Departamentului de Psihologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, a declarat miercuri, într-un comunicat de presă, rectorul Universităţii Oradea, prof.univ.dr. Constantin Bungău.

Citeşte şi: Rusia ameninţă SUA şi Europa: Ce i-a scos din minţi pe ruşi

'În urma câştigării concursului pentru ocuparea postului didactic desfăşurat în perioada 26 - 28 ianuarie 2016, postul a fost ocupat de doamna Dindelegan Camelia, cadru didactic abilitat pentru conducerea de doctorat, încă din anul 2015', a declarat Bungău. El a adăugat că regretă că astfel de acţiuni se desfăşoară în timpul campaniei electorale pentru alegerea funcţiei de rector al Universităţii din Oradea şi înainte de admiterea pentru anul universitar 2016/2017. 'Universitatea din Oradea va sta la dispoziţia organelor de cercetare, astfel încât să poată fi eliminate toate suspiciunile care planează asupra instituţiei,' a precizat Constantin Bungău.

Citeşte şi: Google a făcut schimbări majore: Hackerii nu mai au scăpare

Alegerea rectorului este programată pentru data de 19 aprilie, actualul rector candidând pentru un nou mandat. Potrivit site-ului DNA, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au efectuat miercuri cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2015- 2016. În cursul zilei de 30 martie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 8 locaţii, situate în municipiul Oradea, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii au descins miercuri dimineaţă la Universitatea din Oradea, fiind sigilat biroul rectorului, unde procurorii au stat mai bine de trei ore. Percheziţiile procurorilor au vizat şi domiciliul rectorului, precum şi biroul decanului Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, prof. univ. Floare Chipea, spune Agerpres.

Citeşte şi: Teroristul capturat a spus tot: Ce a făcut în timpul atentatelor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.