Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul pentru care Renault s-a prabusit. Dacia afectata? Prima reactie a costructorului francez

renault

Actiunile constructorului francez Renault s-au prabusit joi la bursa dupa ce sediul sau a fost luat cu asalt de anchetatori care au facut perchezitii amanuntite.

Minusul înregistrat de preţul acţiunilor Renault a ajuns la 10%, după ce fusese de 20% în cursul zilei de azi. Capitalizarea bursieră a companiei este de circa 23 miliarde dolari, iar 20% ar însemna o scădere de circa 4,5 miliarde euro. Situaţia de la Renault l-a afectat imediat şi pe rivalul său PSA Peugeot Citroen, care, în ciuda faptului că nu s-a aflat într-o situaţie similară, a înregistrat o scădere de aproximativ 8% a acţiunilor sale.

Citeste si: Renault, proprietarul Dacia, prăbuşire uluitoare pe bursă. Alte companii afectate

Potrivit Le Figaro, surse sindicale au precizat ca verificarile anchetatorilor sunt legate de posibile trucari ale rezultatelor testelor de poluare. Cu alte cuvinte, Renault ar fi vizat de un scandal similar celui Volkswagen. Nu se ştie încă dacă motoarele de pe Dacia sunt suspectate a fi trucate.

Insa reprezentantii Renault infirma cu tarie acest lucru. Acestia au explicat ca perchezitiile au fost unele desfasurate de comisia de ancheta menita sa verifice constructorii francezi dupa scandalul Volkswagen. Potrivit Renault, aceasta investigatie nu va face decat sa confirme ca motoarele si masinile Renault nu au trisat la testele de poluare, si nu au soft-uri care sa mascheze adevaratul nivel al emisiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.