Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motoc: România sprijină constant orice demers de apropiere a Republicii Moldova de NATO şi UE

Mihnea Motoc

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său de la Chişinău, Anatolie Şalaru, că Republica Moldova e deja prezentă cu activităţi desfăşurate sub egida Politicii de securitate şi de apărare comună a Uniunii Europene, dar "este de dorit o intensificare şi o amplificare" a acestei participări.

STS intervine în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu


"România sprijină constant orice demers de apropiere a Republicii Moldova de NATO şi UE. În acest sens, constatăm cu satisfacţie că pe dimensiunea NATO există progrese certe în materializarea iniţiativei NATO de consolidare a capabilităţilor de apărare. România e parte a acestor dezvoltări. De asemenea, s-au făcut paşi decisivi în perioada recentă pentru operaţionalizarea unui birou NATO de legătură la Chişinău. În privinţa contextului UE, Republica Moldova e deja prezentă cu activităţi desfăşurate sub egida politicii de securitate şi de apărare comună. (...) Este de dorit o intensificare şi o amplificare a acestei participări a Republicii Moldova la o politică aflată în creştere de profil în această perioadă în UE", a afirmat Motoc, potrivit agerpres.ro.

Robert Negoiţă, la DNA


El a amintit că România a susţinut constant consolidarea dimensiunii de apărare şi securitate în cadrul Parteneriatului Estic având în vedere în mod special Republica Moldova. 

Demnitarul român a mai spus că obiectivul fundamental al relaţiei bilaterale pe linia apărării vizează întărirea şi modernizarea forţelor armate ale Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.