Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MRU face dezvăluiri: Cum a încercat mafia de la ANRP să-şi ascundă isprăvile

mru

Dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP, instrumentat de procurorii DNA, a scos la iveală modul în care a fost prejudiciat statul român cu 62 de milioane de euro, prin supraevaluarea unui teren de 13 hectare din Bucureşti. În dosar sunt anchetaţi toţi membrii din 2011 ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu oferă o informaţie inedită, din care se înţelege că oamenii din ANRP au încercat să-şi ascundă ilegalităţile prin distrugerea arhivei.

„Arhiva a fost sigilată şi depusă într-un spaţiu de depozitare al RA-APPS. A existat o încercare, probabil intenţionată, de a da foc unei părţi a arhivei. Din fericire, chestiunea aceasta a fost sesizată la timp. Eram prim-ministru atunci, aşa am şi aflat. A existat o asemenea tentativă, la o zi după ce a fost sigilată şi depozitată arhiva, pentru că locul unde era depozitată arhiva era păzit de un angajat care probabil nu putea să aibă mari capacităţi de apărare. Ministrul de Interne m-a informat despre chestiunea aceasta, dl Berca. Cu dlui am convenit atunci ca Jandarmeria să asigure paza generală a depozitului. Poliţia, evident, şi-a îndeplinit atribuţia de a investiga asupra cazului. N-am stat să mă mai uit asupra cazului, pentru că nu era atribuţia mea“, a declarat Ungureanu, la DCNews Live.

Fostul premier a mai declarat că nu a urmărit ancheta poliţiei în acest caz, dar arhiva ar trebui să fi rămas intactă, în ciuda faptului că au existat mai multe tentative de incendiere.

Vezi şi: Cum funcţiona mafia de la ANRP şi conexiunile din PDL - DOCUMENT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.