Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Ciuvică, despre decizia CNATDCU: 'Dacă e puţin plagiat, la doamna Kovesi nu se pune'

Mugur Ciuvica

Cei trei experţi din comisia de lucru a CNATDCU au stabilit că Laura Codruţa Kovesi ar trebui să-şi păstreze titlul de doctor, pentru că fragmentele cu probleme reprezentintă un procent nesemnificativ din teza sa. Informaţia a fost oferită stiripesurse.ro de surse din cadrul CNATDCU, anunţul oficial urmând să se facă joi. Jurnalistul Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, organizaţie care a sesizat pentru prima dată suspiciunile de plagiat din teza şefei DNA, afirmă că decizia experţilor CNATDCU este "absolut penibil".

Vezi şi: EXCLUSIV - Verdictul experţilor CNATDCU: Kovesi NU a plagiat

"Dacă se confirmă informaţia, înseamnă că forţa şi frica pe care o inspiră doamna Kovesi în societatea românească e mai puternică decât bunul-simţ. Dacă informaţia e corectă în continuare, înseamnă că cei de la CNATDCU practic au preluat verdictul absolut penibil al celor de la Universitatea de Vest, cum că e puţin plagiat. Şi dacă e puţin plagiat, la doamna Kovesi nu se pune", a declarat Ciuvică pentru stiripesurse.ro.

Întrebat dacă GIP va face şi alte demersuri pentru contestarea deciziei CNATDCU, Mugul Ciuvică a mai precizat: "Din punctul meu de vedere, subiectul nu poate să se îngroape, pentru că noi am prezentat plagiatul atât de transparent, atât de clar am pus toate informaţiile pe net, de unde nimeni nu o să poată să le scoată vreodată, încât orice om curios care ştie să citească româneşte o să vadă plagiatul doamnei Kovesi, dacă vrea să-l vadă. În rest, sunt nişte căi administrative de contestare. Dar să vedem care e verdictul şi o să decidem în continuare. Scopul principal al nostru a fost să arătăm plagiatul. Noi nu ne-am bazat foarte mult pe instituţiile statului, ştiind că sunt terorizate de posibilitatea de a le găsi cineva ceva şi să se trezească cu dosare penale, şi ştiind şi că sunt sunt instituţii create după venirea tehnocraţilor la putere, deci nu sunt instituţii care să se aplece foarte mult pe chestiuni care ar putea leza sistemul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.