Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Isărescu 'dă undă verde' creșterii salariilor, însă trage un puternic semnal de alarmă: 'Atenție la dozaj'

ziuaveche.ro
mugur isarescu

Banca Națională a României (BNR) susține creșterea consumului și a salariilor, dar cu dozajul necesar, în funcție de productivitatea muncii, a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, la Conferința anuală a Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

"Suntem pentru creșterea consumului și a salariilor, dar cu dozajul necesar, în relație cu productivitatea. Că se măsoară greu? Da, se măsoară greu, mai ales când e vorba de salariile bugetarilor. Nu ai cum să stabilești o relație directă, dar unde vezi că s-a sărit calul? La balanța de plăți. Aia e imbatabilă. Acolo aproape că nici nu poți să minți. Student cercetător la Institutul Mondial asta am învățat", a spus Isărescu, potrivit Agerpres.

Citește și: Lovitură după lovitură pentru românii cu credite în lei: Indicele ROBOR a crescut la un nou NIVEL RECORD al ultimilor trei ani

În altă ordine de idei, șeful BNR a afirmat că deprecierea cursului este un efect, nu o cauză.

"Suntem pentru creșterea consumului, pentru creșterea salariilor, atenție la dozaj! Suntem pentru stabilitatea economică, stabilitatea cursului, dar nu fixitate. Cursul poate să creeze un cerc vicios dacă se intră în panică, dar este mai mult un efect când se depreciază, decât o cauză. Hai să lucrăm la cauză! De ce cresc atât de repede importurile de bunuri de consum? De ce am ajuns la un miliard de euro pe lună deficit comercial? Cât de mult poate să dureze asta? Poate agricultura, într-un an bun, să compenseze asta? S-ar putea să poată. Trebuie analize. Dozajul și momentul... Ca în medicină: nu dai medicamentul la timp, cu dozajul respectiv, faci mai mult rău decât...", a precizat guvernatorul BNR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.