Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Isărescu ştie de ce are nevoie România: 'Aşa am putea face faţă'

mugur isarescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu ştie de ce are nevoie România în acest moment pentru a evita o criză majoră. "Înţeleg că sunt şanse mari de a fi format un guvern tehnocrat. În asemenea perioade, nu poţi să extrapolezi ce s-a întâmplat în trecut, cu Guvernul Stolojan, cu Guvernul Isărescu. (...) În trecut, în parametrii daţi de o criză politică, de potenţialul unor tensiuni sociale mai puternice şi de nevoia de alegeri, cred că un guvern de tehnocraţi poate să facă faţă", a afirmat Isărescu într-o conferinţă, după prezentarea Raportului trimestrial asupra inflaţiei.

Citeşte şi: Firma pirotehnică implicată în infernul de la Colectiv putea provoca o tragedie naţională

El a specificat însă că un astfel de guvern ar avea nevoie de un mandat clar şi limitat, pentru că "nu poţi să le ceri orice", având în vedere că nu sunt politicieni şi sunt oameni care n-au ieşit în faţa publicului.

Citeşte şi: Responsabil ISU, audiat la DNA in cazul Colectiv

Executivul ar trebui să aibă obiective clare de atins, precum alegeri clare, liniştite, păstrarea macrostabilităţii economice şi creştere economică, ceea ce este "perfect fezabil". "V-aţi referit la poziţia mea din anul 2000, atunci n-aveam nici stabilitate, nici creştere economică. Şi s-a revenit la un minim de creştere economică, dezechilibrele s-au atenuat şi alegerile au fost libere şi corecte. De ce n-ar fi şi în 2015, dacă există un consens politic asupra unui astfel de guvern?", a punctat şeful băncii centrale, citat de mediafax.

Citeşte şi: Dezvăluirile unui supravieţuitor din 'Clubul Groazei': 'Ăsta e adevărul'

Isărescu a întărit ideea că este esenţială păstrarea macrostabilităţii economice, din punctul de vedere al BNR, dar totodată guvernul ar trebui să aibă "ambiţia de a mai face ceva" şi pentru mediul de afaceri.

Întrebat dacă premierul ar putea proveni de la BNR, guvernatorul a admis că este posibil, cu condiţia ca acesta să fie tânăr, excluzând varianta ca el să preia poziţia de prim-ministru. "De ce nu? Dar să fie tânăr. Alte generaţii, alte aspiraţii", a conchis Isărescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.