Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Isărescu, supărat pe jurnaliști: Creăm probleme fără să ne doară capul

isarescu

Devalorizarea leului în ultima săptămâna în faţa monedei unice europene a fost un proces firesc, în care Banca Naţională nu a intervenit şi în care Brexit-ul a avut o contribuţie nesemnificativă, spune guvernatorul BNR.

MODIFICĂRI aduse de 1 IULIE în buzunarele românilor

Guvernatorul BNR s-a arătat deranjat de jurnaliști care au "vrut să dea o lovitură" după Brexit și au scris despre mișcările din piață și devalorizarea leului.

Mircea Badea, REACȚIE DURĂ după ieșirea lui Cioloș în Delta Văcăreşti

Trădarea vine din INTERIOR: Cum a fost ‘înjunghiat politic’ BoJo, liderul pro-BREXIT

Mişcările pe piaţa monetară şi valutară din România au fost mult mai mici decât în alte cazuri şi aş spune că aproape nesimnificative.

Concret, şi în prima zi, şi în zilele următoare după anunţarea rezultatului votului mişcările din piaţă au fost limitate. Aş spune nerelevante. Cu excepţia vânătorilor de ştiri care au vrut să dea o lovitură media dar... În sfârşit...

Am văzut că cineva, spre ajutorul nostru, a făcut şi un calcul pentru că s-a trecut din rău în mai rău şi s-a ajuns la 0,11 puncte procentuale, nu procente. Într-adevăr, dacă dobânda se mişcă de la 0,74 la 0,86 parcă, nu mai ţin minte, dacă calculezi procentual înseamnă 12%. Şi când se mişcă de la 0,1 la 0,2 înseamnă 100%. O creştere de 100%. Nu o să ne jucăm chiar aşa cu cifrele. Şi, în orice caz, când spui s-a dublat dobânda în piaţă de la 0,1 la 0,2 este o exagerare. Un bun analist se uită şi lşa cifra ca atare. Deci e o mişcare de 0,11 puncte procentuale... Puncte de bază, scuzaţi-mă, nici măcar puncte procentuale nu sunt... Este una foarte mică. Este una foarte mică în condiţiile în care dobânzile sunt oricum la nivel foarte scăzut. Comentariile au fost extrem de mari şi, uneori, periculoase. Creăm probleme fără să ne doară capul. Ne legăm la cap fără să ne doară capul. În cazul acesta.”, a declarat Mugur Isărescu la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.