Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare de forță. Poliția catalană anunță că se supune Madridului care a preluat direct operațiunile de împiedicare a referendumului de independență

Rac1
politia catalonia Mossos d'Esquadra

Autorităţile separatiste din Catalonia au acuzat sâmbătă guvernul spaniol că îşi impune controlul asupra poliţiei autonome catalane după ce a anunţat că îşi asumă coordonarea operaţiunilor pentru blocarea referendumului de autodeterminare interzis, relatează AFP.

Guvernul pregătește o schimbare RADICALĂ în domeniul Energiei: primarii intră în joc

Disputa a făcut să crească tensiunile dintre Madrid şi Catalonia, o regiune divizată între partizanii şi adversarii independenţei. 

Procurorul general al Cataloniei i-a informat sâmbătă pe şefii poliţiei naţionale - Guardia Civil - şi ai poliţiei catalane - Mossos d'Esquadra - că Ministerul spaniol de Interne îşi asumă coordonarea operaţiunilor pentru a împiedica referendumul prevăzut la 1 octombrie, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al ministerului. 

Guvernul regional catalan, decis să ţină acest referendum asupra independenţei în pofida opoziţiei Madridului, a afirmat la scurt timp că "nu acceptă ca Ministerul de Interne să preia conducerea Mossos d'Esquadra". 

Şeful departamentului de interne în cadrul executivului catalan, Joaquim Forn, a informat într-un mesaj pe Twitter că studiază posibilitatea de a depune un recurs contra "acestui amestec al statului". 

Într-o declaraţie scrisă publicat de prea catalană, conducerea Mossos d'Esquadra a făcut însă cunoscut că va respecta ordinele procurorului, "aşa cum a făcut de-a lungul întregii sale istorii". 

Madridul a subliniat că guvernul nu va retrage nicio competenţă poliţiei catalane. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a reamintit că, din contră, după sângeroasele atentate jihadiste comise în august în Catalonia, Mossos d'Esquadra a primit ca misiune coordonarea tuturor forţelor de poliţie pentru a-i urmări pe suspecţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.