Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare dură a lui Mugabe: A convocat pentru marţi o şedinţă a executivului din Zimbabwe

mugabe

Preşedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, a convocat o şedinţă a guvernului său pentru marţi la Casa de Stat de la Harare, a anunţat luni şeful de cabinet al liderului african ce refuză să demisioneze în pofida preluării puterii de facto de către armată, transmite Reuters. Este prima dată când miniştrii se reunesc în şedinţa săptămânală după ce armata a preluat puterea la Harare, în 15 noiembrie, conform Agerpres.

În mod obişnuit, reuniunile executivului se desfăşoară în clădirea Munhumutapa din centrul oraşului Harare, dar în prezent vehicule blindate şi soldaţi înarmaţi sunt desfăşuraţi în faţa imobilului. Robert Mugabe a avut duminică seară o intervenţie televizată în care a evitat să îşi anunţe demisia şi a făcut cunoscut că va prezida luna viitoare congresul partidului său, ZANU-PF, a cărei şefie Mugabe a pierdut-o duminică. Pe de altă parte, liderul Asociaţiei veteranilor de război din Zimbabwe, Christopher Mutsvangwa, a declarat că planul pentru punerea sub acuzare a lui Robert Mugabe va fi dus la îndeplinire.

O sursă din anturajul prezidenţial, citată de AFP, anunţase duminică seară că Robert Mugabe a acceptat să îşi prezinte demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.