Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare ȘOC în Somalia. Unul din fondatorii Al-Shebab s-a predat autorităților

somalia

Unul dintre fondatorii grupării islamiste radicale Al-Shebab s-a predat autorităţilor somaleze, a precizat duminică pentru agenţia DPA un comandant militar. 

Şeicul Mukhtar Robow Ali, alias Abu Mansur, s-a predat împreună cu 70 de luptători în districtul Hudur din regiunea Bakol, a spus Mohamed 
Mohamud Timade pentru dpa. 

Avionul care-l transporta pe Robow a aterizat duminică după-amiaza pe aeroportul din capitala Somaliei, Mogadiscio, a confirmat un oficial de securitate. 

Robow a fost numărul doi în conducerea Al-Shebab şi purtător de cuvânt al grupării aflate în luptă cu guvernul în tentativa sa de constituire a unui stat radical fundamentalist. 

El a fugit din Al-Shebab în 2013 ca urmare a unui dezacord cu liderul grupării, Ahmed Godane, care a fost ucis de o lovitură americană în 2014. 

Predarea lui Robow survine unor confruntări între facţiunea sa şi luptători Al-Shebab, lângă Hudur, miercuri. Cel puţin 20 de combatanţi din ambele părţi ar fi fost ucişi în respectivele lupte. 

În ciuda faptului că fugise din Al-Shebab, predarea sa reprezintă o lovitură pentru grupare, care este în pierdere de popularitate şi de bani, consideră analistul de securitate Khalid Ahmed, citat de dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.