Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare surpriză a SUA: Victoria Nuland vine la Klaus Iohannis

nuland

UPDATE

Surse oficiale au precizat că adjunctul secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al SUA, Victoria Nuland, urmează să vină la Bucureşti săptămâna viitoare, la un de la precedenta vizită.Aceleaşi surse au precizat că Nuland se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.Vizita la Bucureşti a oficialului SUA face parte dintr-un turneu în regiune.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va avea o discuţie cu asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland, când aceasta va veni în România. "Cu siguranţă când va veni, voi avea o discuţie cu doamna Nuland şi va fi un lucru foarte bun fiindcă deja am putea să intrăm în anumite detalii", a spus Iohannis.

La afirmaţia moderatorului că Victoria Nuland a criticat în repetate rânduri corupţia din România ,arătând că aceasta pune practic în pericol securitatea naţională, Iohannis a replicat "Exact lucrul pe care l-am spus deja de două ori astăzi, sunt perfect de acord cu acea evaluare".

Pe 13 ianuarie 2014, premierul Ponta a afirmat că nu s-a întâlnit cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, deoarece avea programată o vizită privată de trei zile în Italia şi că tema pentru care oficialul SUA a venit la Bucureşti era confidenţială.

Subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, vine saptamana viitoare in Romania, anunta Realitatea TV.

Ultimele declaratii ale oficialului american au produs valuri in Romania. Inainte de alegerile prezidentiale, Victoria Nuland lansa un avertisment pentru tarile din Europa de Sud-Est cu privire la coruptie.

"In intreaga regiune, cancerul regresului democratic si coruptia ameninta visul urmarit de atat de multi oameni care au luptat pentru el in 1989. Avem lideri politici din europa centrala care profita de avantajele de membri NATO si UE, gasim liderii din regiune, care par sa fi uitat de valorile pe care se bazeaza aceste institutii. Asa ca i-am intreba pe acesti lideri: Cum puteti sa dormiti dumneavoastra sub patura articolului 5 al NATO in timp ce vorbiti deschis despre "democratie neliberala", teorie impinsa pana la ultranationalism; restrictionarea presei libere sau demonizarea societatii civile? As intreba acelasi lucru despre protejarea oficialilor corupti de urmarirea penala; ignorarea Parlamentulului cand va este convenabil sau protejarea afacerilor murdare care cresc dependenta tarilor dumneavostra de o sursa de energie straina, in ciuda politicilor declarat liberale", spunea Nuland.

Ultima vizita a lui Nuland in Romania a avut loc la inceputul anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.