Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutări și permutări în taberele care își dispută șefia PNL. Totul pentru adjudecarea VICTORIEI

twitter.com
sah

Convenția Națională a Partidului Național Liberal (PNL) se apropie și odată cu ea și tensiunile cresc. Sunt bănuieli de trădări și schimburi de tabere în ultimul moment ceea ce face ca totul să fie din ce în ce mai palpitant.

Ambele tabere încearcă să coopteze cât mai multe personalități și fiecare dintre aceștia este tentat cu diferite funcții viitoare – în partid, în stat sau pe listele pentru diversele alegeri care vor veni.

CÂȘTIGĂTORII Eurovision 2017: Clasamentul final / FOTO

Se spune că au început să apară primele fisuri în tabăra lui Orban. Surse apropiate liberalilor din această tabăra ne-au declarat că mai mulți lideri importanți sunt nemulțumiți de faptul că Orban a promis mai mult decât poate oferi. Din dorința de a strânge în jurul său o echipă cât mai largă, Ludovic Orban a promis funcția de Secretar General mai multor persoane.Până acum s-a aflat că funcția a fost oferită la patru persoane din zone diferite ale țării.

Miza principală cu care a momit Orban diferite persoane din PNL este funcția de europarlamentar. Sunt 15 persoane care au primit oferta, în schimb, aceștia trebuie să își mobilizeze filialele sau rețelele ca la Congres să câștige Orban. Sursele noastre ne-au trimis lista cu persoanele care vor fi puse pe lista de europarlamentare. Aceștia sunt Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Roberta Anastase, Ilie Bolojan, Virgil Guran, Nini Săpunaru, Cristi Barbu, Marian Jean Marinescu, Traian Ungureanu, Gheorghe Ștefan, Gabriel Grozavu, Vlad Nistor, Adrian Miuțescu, Cristina Trăilă, Radu F Alexandru.

În acest moment, România are 32 de locuri în Parlamentul European care sunt împărțite în funcție de voturile obținute de partide în alegeri. PNL ar trebui să obțină un scor aproape de 50%, pentru ca toți cei care au primit această ofertă din partea lui Orban să poată intra întra în P.E. Rămâne de văzut cum va gestiona Orban această situație, pentru ca acești oameni să nu iasă din Cooperativa creată. Mâine este o zi importantă, Orban își va depune moțiunea și va prezenta și echipa cu care va candidat la Congresul din 11 iunie.

Traian Băsescu, reacție FURIBUNDĂ în 'miez de noapte': 'Alo!!! Procuratura'

Lucrurile nu sunt calme nici în cealaltă tabără. Deși a reușit cooptarea celor mai multe filiale în care conduc vechii liberali, sunt probleme în ce-i privește pe foștii democrat-liberali. Filiale despre care până acum se spunea că sunt sigure au început să nu mai fie așa bloc. Sunt oameni care au fost foarte duri în discuțiile informale, iar când a fost vorba de declarații publice angajante au avut grijă ca acestea să fie cât se poate de cuminți și dătătoare de speranțe pentru tabăra adversă.

Marea bătălie e acum pe filialele cu delegați mulți, iar Tabăra Bușoi speră ca prin-un PR bun să atragă aceste filiale în totalitate.

Și aici sunt probleme cu alocarea locurilor de vicepreședinte și se pune serios și  aici problema viitoarei liste pentru europarlamentare în condițiile în care așa cum am arătat scorul PNL se arată a fi mult mai slab ca la ultimele parlamentare și deci și numărul celui cu șanse scade puternic.

Evident că după depunerea celor două moțiuni lucrurile ar trebui să devină mai clare și fiecare din cei angajați în luptele pentru funcții vor trebui să dea semnale mai tranșante și evident lucrurile vor deveni mai limpezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.