Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

”Muzeul” lui Corneliu Vadim Tudor s-a vândut pe o sumă fabuloasă! Andreea Esca a cumpărat și ea

vadim tudor

Peste 300 de obiecte rare, ce i-au apartinut lui Corneliu Vadim Tudor, au fost scoase marti seara la licitatie, in Bucuresti.

Un lot de 3 semnaturi olografe ale lui Napoleon Bonaparte a fost vedeta colectiei si a fost adjudecat la pretul de 7.000 de euro. Au fost insa si multe scrisori, carti sau manuscrise vechi, pentru care cumparatorii s-au intrecut in oferte.

Citește și: Noi DEZVĂLUIRI despre Raed Arafat: Ce decizie a luat azi-noapte

Suma totala ce ii va reveni familiei lui Vadim Tudor, in urma licitatiei de marti seara, depaseste 60.000 de euro. Printre "piesele" de vaza ale colectiei lui Corneliu Vadim Tudor, s-a numarat manuscrisul de calatorie al lui Vasile Badea, urmasul celebrului Badea Cartan. Pretul de pornire a fost de 5.000 de euro.

Au fost insa si multe scrisori, manuscrise si carti vechi, dar si colectii de monede, medalii si fotografii.

Citește și: Hotărâre UNICĂ luată de Klaus Iohannis în istoria României: Nimeni nu a mai făcut așa ceva

Andreea Esca a fost printre cumpărători. "Sunt foarte fericita c-am putut intra in poseseia unui bilet de multumire, scris de George Enescu, purtand semnatura olografa si acum astept sa vad si daca o sa fiu fericita castigatoare a unei fotografii foarte frumoase a reginei Maria. Sunt lucruri speciale si eu nu sunt neparat o colectioanara, dar imi place sa le cumpar pentru a le oferi mai departe cadou unor oameni speciali.", a spus vedeta PRO TV care a dat 600 de euro pe achiziție.

Stiloul din aur al al lui Corneliu Vadim Tudor a fost si el scos la vanzare, la un pret de pornire de 6.500 de euro. Vedeta licitatiei a fost insa alta. Daca ne gandim la valoare, vedeta a fost un set de semnaturi olografe ale lui Napoleon Bonaparte, lotul s-a vandut cu 7.000 de euro.

Citește și: Procurorii au dezbrăcat-o pe fiica lui Gheorghe Nichita: Au găsit o agendă și acte în pantaloni

Prezenti in sala, prin telefon sau prin oferte scrise, peste 300 de persoane s-au aratat interesate de colectia ce i-a apartinut Tribunului.

Banii stransi in urma licitatiei ii vor reveni familiei. Potrivit apropiatilor, in ultimii sai ani de viata, Corneliu Vadim Tudor era presat de problemele financiare. Un personaj controversat, el s-a stins in urma cu aproximativ doua luni, la varsta de 65 de ani.

Citește și: Victor Ponta revine: Ce a anunțat fostul premier în această dimineață și cine este vizat

La început s-au vândut o piesă decorativă de birou reprezentându-l pe Avram Iancu și fotografia Papei Ioan Paul al doilea, alături de patriarhul Teoctist și Corneliu Vadim Tudor. Vândut a fost şi un ceas de trăsură din secolul XIX, care i-a aparținut lui Mihail Kogălniceanu.

Cărţile fostului politician au avut însă succes. Astfel, “Geografia modernă a Daciei ca studiu preliminar la Istoria românilor” din Dacia de August Treboniu Laurian s-a vândut cu 800 de euro. Iar Cazania lui Varlaam, Evanghelia învățătoare Dealu a fost cumpărată cu 1.800 de euro.

Citește și: Liviu Dragnea i-a stabilit traseul lui Victor Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.