Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzica lui Enescu, prezentată la Castelul Corvinilor de Orchestra simfonică de tineret din Haga - FOTO

agerpres.ro
concert Hunedoara

Acordurile Rapsodiei Române de George Enescu au răsunat luni seara la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în interpretarea membrilor Orchestrei simfonice de tineret din Haga, care a deschis seria manifestărilor culturale organizate în curtea exterioară a monumentului istoric, cu prilejul Festivalului internațional de operă în aer liber "Hunedoara Lirică", potrivit AGERPRES.

Sub bagheta dirijorului Marcel Geraeds, tinerii muzicieni au susținut un program în al cărui repertoriu au mai fost incluse lucrări de Weber, Dvorak, Strauss, Saint-Saens.

content-image

Alături de ei s-au aflat membrii trupei Band Klezmer Di Gojim care au prezentat, într-un stil original, mai multe prelucrări din folclorul unor țări europene.

Concertul s-a desfășurat în prezența a peste 300 de spectatori, localnici și turiști care au venit la castel pentru acest eveniment, accesul publicului fiind gratuit.

content-image

Orchestra simfonică de tineret din Haga este apreciată ca fiind cea mai veche din lume, dedicată tinerilor muzicieni, fiind înființată în anul 1923. Orchestra a început un turneu, în luna iulie, prin mai multe orașe din Transilvania.

Festivalul internațional de operă și muzică clasică "Hunedoara Lirică" va continua marți seara la Castelul Corvinilor cu opera rock "Zrinyi 1566", în regia lui Moravetz Levent, iar miercuri seara, la Palatul Magna Curia din Deva, cu opera "Rigoletto" de G. Verdi, dirijor: Juan Cantarell (Spania).

content-image

Artiștii vor reveni joi seara la Castelul Corvinilor cu opera "Tosca", de G. Puccini, sub bagheta lui Juan Cantarell, festivalul urmând să se încheie vineri cu opera "Cosi fan tutte", de Mozart, pe scena Teatrului de Artă Deva, în regia lui Mihai Panaitescu, capelmaistru fiind Theodore Coresi.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, gest INEDIT: scrisoare deschisă către premierul Mihai Tudose. 'Ţi-o spun franc: nu faceţi deloc bine' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.