Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naționaliștii cer retragerea panourilor UDMR

udmr

Partidul Forța Națională, afiliat la mișcarea naționaliștilor europeni condusă de Marine Le Pen, a atacat extreme de dur panourile UDMR prin care această formațiune spune că ”Salvează Clujul. De București!”. Potrivit Forței Naționale, ”UDMR incită din nou la dezmembrarea statului național unitar român prin panourile pre-electorale prin care afirmă că ”salvează Clujul de București”, alunecând pe o pantă periculoasă și deschizând astfel calea spre mesaje separatiste și conflictuale între regiunile țării. UDMR trebuie să își clarifice intențiile pe care le promovează prin acest slogan care nu reprezintă o invitație la descentralizare, așa cum pretind liderii acestei organizații, și să dovedească faptul că este loial statului român. Într-o perioadă atât de complicată geopolitic, statul român nu are nevoie de organizații separatiste în Parlamentul țării”.

Citește și: Cine este liderul unioniștilor: Cum l-a UMILIT pe Ion Iliescu

Secretarul General al Forței Naționale, Mircea Găinușă, spune că ”aruncarea vinei pe București în condițiile în care corupția este la ordinea zilei în UDMR, iar Clujul a avut și mai are reprezentanți de frunte în politica centrală (l-a dat premier pe Emil Boc, iar în prezent Vasile Dâncu este vicepremier), plus că UDMR a participat la mai toate guvernările, dovedește rea credință din partea acestei organizații. Cât timp UDMR, fără să fie partid politic legal constituit, are în palmares un fost deputat care a fugit din țară ca să scape de justiție, plus mulți alți lideri urmăriți penal, e greu de înțeles de ce vrea să scape de București, poate ca să își creeze o justiție paralelă, la fel nelegală, în care să își aranjeze procesele cum dorește, așa cum își propune de altfel în proiectul de autonomie al așa numitului Ținut Secuiesc afișat pe site-ul organizației ilegale UDMR”.

Potrivit Forței Naționale, ”UDMR pescuiește în ape tulburi în cel mai prost moment pentru regiune, iar cine seamănă vânt, culege furtună, mai ales dacă proferează amenințări directe la adresa art.1 din Constituție! UDMR se înscrie astfel pe lista de ”salvatori” ai României, după ce și Nicușor Dan a salvat Bucureștiul de bucureșteni, iar la alegerile din decembrie vrea să salveze România de români, după cum UDMR pare că își dorește să ”salveze” Transilvania de statul român pentru a o dona altor ”salvatori” providențiali! Există o legătură între toate aceste ”salvări” al căror efect pare a fi mai degrabă contrariul, iar direcția pe care suntem împinși este extrem de periculoasă”.

În final, Partidul Forța Națională i-a cerut ”imperativ organizației ilegale UDMR să respecte prevederile Constituției României și să își retragă mesajele anti-românești!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.