Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Năstase: Vot de încredere în februarie, în Parlament

nastase-ponta

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, duminica, la targul de carte Gaudeamus, ca PSD trebuie sa ceara anul viitor, in luna februarie, un vot de incredere in Parlament.

Potrivit acestuia, forţa guvernului nu poate să fie dată decât de siguranţa votului din Parlament. 'Iar, în felul acesta fie printr-o declaraţie politică cerând un vot de încredere pe o declaraţie politică, fie printr-o remaniere cu modificarea configuraţiei Guvernului, se poate verifica soliditatea încrederii structurii parlamentare care, după părerea mea, nu ar trebui să ridice niciun fel de problemă. Dar ea ar fi foarte importantă din punctul de vedere al comunicării publice după această înfrângere cu diferenţe semnificative'

"Problema este că, după părerea mea, pentru a verifica soliditatea majorităţii parlamentare, în momentul în care va reîncepe sesiunea parlamentară în februarie, când ar fi posibilă şi o remaniere guvernamentală, să se ceară un vot de încredere în Parlament care, evident, ar confirma soliditatea acestei majorităţi, dacă ea va exista în continuare, pentru că strategiile de partid pot să ducă într-o direcţie sau alta şi reuniunile de partid vor fixa strategia inclusiv în Parlament şi în legătură cu acţiunea guvernamentală. Deci eu nu discut despre remaniere decât într-un context mai larg al unui vot de încredere, care ar putea să fie cerut în Parlament şi care ar fixa, ar fotografia situaţia politică actuală cu un preşedinte de o anumită culoare şi o majoritate parlamentară şi un guvern de altă culoare. Deci, evident, va necesita un dialog care poate că de data asta va fi mai eficient decât cel anterior", a declarat Nastase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.