Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Năstase pune degetul pe rană

Adrian Năstase

PSD a reușit să câștige alegerile parlamentare la pas. Foarte mulți comentatori au lăudat prestația social democraților în campanie. La acel moment, datorită instituțiilor de presă aservite s-a creat imaginea unul PSD profesionist, cu un strateg redutabil, Liviu Dragnea, cu un program electoral bine țintit. A fost și vina partidelor de dreapta care nu și-au propus să combată programul de guvernare al social democraților și s-au orientat pe promovarea lui Cioloș. Programul PSD era de departe mult prea populist, cu aceleași repere ca cel al lui Ponta din 2012.

După alegerile, evenimentele au arătat că Liviu Dragnea nu este acel strateg minunat. Nu a putut să își învingă excesele de putere și orgoliu și a început să piardă bătălie după bătălie. La început a pierdut bătălia instalării premierului. Nu a fost el, nu a fost nici Shhaideh și s-a ajuns la Grindeanu. Rând pe rând a pierdut aceste bătălii în fața lui Iohannis.

A urmat OUG 13. O bătălie politică pierdută de data asta în fața străzii. Acum nu a mai fost doar orgoliu, nu a mai fost doar sentimentul de a arăta tuturor că acum e timpul lui, că el conduce, a fost și disperarea. Toate acestea au dus la o planificare strategică execrabilă. Dacă toate acele schimbări aveau loc printr-o lege în Parlament, dacă nu exista acea procedură rapidă, poate azi aveam prevederile din ordonanță adoptate și șeful PSD stătea mai liniștit.

Orgoliul nemăsurat al lui Dragnea l-a împins zi de zi să arate că Grindeanu este doar o marionetă care execută ce vrea liderul suprem. Din acest motiv, din cauza fenomenului de știrbire a autorității premierului, toate oalele s-au spart în capul lu Dragnea. A dorit să fie liderul suprem și a plătit prețul. Tot negativul s-a descărcat asupra lui, imaginea sa a avut cel mai mult de suferit.

Adrian Năstase a venit aseară și a punctat o parte din aceste lucruri. Fostul premier a venit și a pus degetul pe rană: „Cred ca PSD are nevoie de o revigorare din starea amorfă, de inactivitate, de lipsă de creativitate. Cred ca e nevoie ca PSD sa înceapă sa facă politică" Năstase a atacat și faptul că în acest moment PSD nu mai funcționează pe un model ideologic, și cred ca nici în Europa. Ar ajuta foarte mult ca PSD să câștige mai multă încredere și dacă ar veni cu idei noi specifice stângii”.

Poate pentru PSD-iști, cea mai îngrijorătoare afirmație este cea care privește guvernul Grindeanu „Ai găsit pilotul, dar care e planul de zbor?” Cu alte cuvinte, Năstase ne spune că în acest moment nici PSD nici guvernul său nu au o direcție clară.

Nu știm care sunt motivele care l-au scos pe Năstase în lumina reflectoarelor. Simte că există nemulțumiri mari în interiorul partidului și dorește să se implice în jocurile politice?A fost o ieșire doar pentru a-l ajuta pe fostul său colaborator, Victor Ponta? A fost doar analiza unui fost președinte PSD?

Indiferent de motivele care stau în spatele acestei ieșiri în spațiul public nu putem remarca faptul că declarațiile lui Năstase surprind foarte bine punctele slabe ale PSD-ului din aceste momente. Un partid care este condus doar de un om nu poate fi performant, mai ales când acel lider este depășit de ego-ul său și vrea să arate unei țări întregi că merge pe principiu „statul sunt eu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.