Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala de fotbal feminin a ratat calificarea la EURO 2017

prosport.ro
nationala fotbal fete

Naționala feminină de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2017, după ce a terminat la egalitate cu Portugalia, 1-1 (0-0, 0-0), la finalul prelungirilor, marți seara, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în manșa a doua a barajului. În prima partidă, jucată la Lisabona, scorul a fost 0-0, astfel că echipa lusitană se califică la turneul final din Olanda grație golului marcat în deplasare.

Portugalia a reușit să deschidă scorul în prelungiri, prin Andreia Norton (105+1), tricolorele au egalat prin Laura Rus (111), dar nu au reușit să marcheze și golul victoriei. Prima repriză a fost anostă și niciuna dintre formații nu a riscat și nu și-a creat o ocazie clară de gol. România a avut primele mari situații de gol, în min. 56, dar portarul Patricia Morais a intervenit bine în două rânduri, la șuturile trimise de Lunca și Voicu.

Finalul timpului regulamentar a fost dramatic, Lunca trimițând un șut-centrare care a căzut pe transversala porții adverse (90+1). Apoi, Ana Borges a fost aproape de gol (90+3), dar șutul său a fost deviat salvator de Olar. În prelungiri, Patricia Morais a respins mingea trimisă cu capul de Havriștiuc (91), iar la poarta cealaltă Părăluță (102) a respins mingea trimisă din lovitura liberă de Neto. Bortan a lovit și ea transversala (102), pentru ca în ultimele secunde ale primei reprize de prelungiri, la o fază tratată cu superficialitate de echipa noastră, Portugalia să marcheze prin nou-intrata Andreia Norton (105+1).

Laura Rus a restabilit egalitatea (111), cu un șut superb din întoarcere, dar tricolorele, epuizate practic, nu au mai reușit să pună în real pericol poarta adversă. Mai mult, Norton a fost aproape de a marca golul victoriei pentru oaspete (113), dar a fost blocată in extremis de Părăluță. România nu a reușit până acum să se califice la un turneu final.

România — Portugalia 1-1 (0-0, 0-0), după prelungiri

Au marcat: Laura Rus (111), respectiv Andreia Norton (105+1).

Cluj-Napoca, Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu''

EURO 2017 — baraj (manșa a doua)

În tur: 0-0

Au evoluat echipele:

România: 1. Andreea Părăluță — 15. Olivia Oprea, 3. Lidia Havriștiuc, 6. Maria Ficzay, 11. Florentina Olar (căpitan) — 8. Ștefania Vătafu, 4. Ioana Bortan — 5. Adina Giurgiu (9. Laura Rus, 85), 10. Andreea Voicu, 14. Alexandra Lunca — 18. Mihaela Ciolacu (17. Mara Bâtea, 70; 7. Raluca Sârghe, 110). Selecționer: Mirel Albon.

Rezerve neutilizate: 12. Roxana Oprea — 13. Beatrice Tărășilă, 16. Anamaria Gorea, 20. Brigita Goder

Portugalia: 12. Patricia Morais — 5. Matilde Fidalgo, 4. Silvia Rebelo, 15. Carole Costa, 9. Ana Borges — 20. Suzane Pires, 14. Dolores Silva, 19. Amanda Da Costa (13. Fatima Pinto, 46) — 10. Ana Leite (8. Andreia Norton, 78), 18. Carolina Mendes (16. Diana Silva, 64), 7. Claudia Neto (căpitan). Selecționer: Francisco Neto.

Rezerve neutilizate: 1. Jamila Marreiros — 2. Filipa Rodrigues, 3. Raquel Infante, 11. Tatiana Pinto.

Arbitru: Katerina Monzul; arbitri asistenți: Natalia Racinska, Marina Strilețka (toate din Ucraina); arbitru de rezervă: Stéphanie Frappart (Franța)

Cartonașe galbene: Olivia Oprea (43), Sílvia Rebelo (74), Lunca (75), Bortan (108), Neto (108), Diana Silva (120), anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.