Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO anunță o mișcare militară ce provoacă furia Rusiei: România e vizată

enational.ro
nave ruse razboi

NATO va aborda subiectul desfăşurării de forţe suplimentare în Europa de Est, cu prilejul summitului Alianţei din iulie, de la Varşovia, a declarat joi ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, relatează Xinhua.

'Germania şi-a respectat întotdeauna promisiunile şi acordurile privind măsurile de securitate ale NATO şi acordurile încheiate în cadrul summitului anterior din Ţara Galilor', a declarat Steinmeier într-o conferinţă de presă comună cu omologul lituanian, Linas Linkevicius. 'Acorduri vor fi încheiate şi la Varşovia şi ne vom asuma responsabilitatea', a subliniat ministrul german.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: Un profesor și o studentă au fost filmați făcând sex în sala de curs / VIDEO

La rândul său, Linkevicius a declarat că Europa de Est are nevoie de o prezenţă aliată vizibilă şi palpabilă în regiune. 'Sperăm că la summitul NATO de la Varşovia vor fi luate decizii importante care vor întări flancul de est al Alianţei', a menţionat Linkevicius.

Lituania apreciază eforturile Germaniei, îndeosebi participarea ţării la misiunea NATO de poliţie aeriană, trimiterea de trupe care iau parte la exerciţii militare în Lituania şi cooperarea în domeniul armamentelor şi echipamentelor, a spus ministrul de externe lituanian. Linkevicius a menţionat faptul că partenerii din Alianţă au fost activi în mod special în regiunea baltică. 'Desigur, un batalion nu poate proteja tot teritoriul, totuşi, procesul capătă contur, solidaritatea partenerilor NATO ne bucură', a declarat ministrul lituanian, scrie agerpres.ro.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Cum arată copilul al cărui cap a crescut de 3 ori în 2 ani și cântărește 9 kg

Cei doi miniştri au abordat, printre altele, subiecte precum situaţia din Ucraina, relaţiile cu Rusia, vecinătatea estică şi securitatea energetică. Steinmeier a avut o întrevedere şi cu preşedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, cu care a abordat teme similare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.