Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO intervine în criza refugiaţilor. ANUNŢUL secretarului general

secretar nato

Un grup naval aliat sub comandament german se va deplasa 'fără întârziere' în Marea Egee pentru 'a ajuta la lupta împotriva traficului' de migranţi, a anunţat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de Agerpres, care preia agenţiile DPA şi AFP.

'NATO va contribui cu informaţii esenţiale şi supraveghere la combaterea traficului şi a reţelelor criminale. Este o decizie cu aplicare imediată', a afirmat secretarul general al NATO. 

Comandantul forţelor aliate în Europa, generalul american Philip Breedlove 'este în acest moment pe cale să ordone grupului naval permanent să se deplaseze în Marea Egee şi să înceapă activităţi de supraveghere', a mai afirmat Stoltenberg în prezentarea misiunii navale care va ajuta la gestionarea crizei migraţiei şi pentru care Alianţa şi-a dat joi acordul. Potrivit acestuia, ar fi vorba de grupul naval 2 al NATO, care are cinci nave în apropiere de Cipru. O sursă guvernamentală germană a anunţat că Danemarca va contribui şi ea cu o navă la misiune. 

Alianţa Nord-Atlantică va colabora strâns cu autorităţile din Grecia şi Turcia, precum şi cu Agenţia europeană de protecţie a frontierelor Frontex. 

În plus, Stoltenberg a afirmat că NATO va furniza informaţii şi va asigura supraveghere la frontiera Turciei cu Siria, pe lângă celelalte măsuri deja adoptate pentru a sprijini această ţară.

Vezi şi: NATO "examinează" cererea de ajutor turco-germană în criza migraţiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.